2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 03:00

Fürjes: Elbukhat az olimpiarendezés 120 éves magyar álma

2017. február 20., hétfő 09:07, frissítve: hétfő 12:57

A budapesti olimpiai pályázat vezetője szerint a mostani viták esélytelenné teszik a magyar fővárost a 2024-es nyári olimpia rendezési jogáért folytatott harcban. Így elbukhat a 120 éves magyar álom. Fürjes Balázs úgy véli, ezen egy támogató népszavazási eredmény sem segíthetne.

A kiemelt fővárosi beruházások biztosa az InfoRádiónak arról is beszélt, hogy a megbomlott egység a kérdésben visszaállítható-e. Arra nem tudott válaszolni, hogy a népszavazási kezdeményezés miatt visszavonják-e a budapesti pályázatot, mint mondta, erre megvannak a választott döntéshozók.

„Ha ez az egység pillanatokon belül nem áll helyre, akkor itt a finisben, a pályázat utolsó hónapjaiban annyi kárt szenved a budapesti pályázat ezekben a vitákban, az egység elvesztésében, hogy mire egy népszavazás esetleg ezt begyógyíthatná, már lehet, hogy az nem sokat ér. Mi most azt tettük a Budapest 2024 pályázó csapatban, szerintem felelősen, hogy látva ezt az egységnek az elvesztét, takarék lángra tettük a dolgot, nem költünk feleslegesen, új megrendeléseket nem indítunk. Nem költjük a pályázati költségvetést” – fogalmazott Fürjes.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!