2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:35

Belföld

Fürjes Balázs: Hatalmas történelmi lehetőségről maradtunk le egy öncélú, politikai akció miatt

Fürjes Balázst a NOB állandó tagjává választotta meg a közelmúltban. Elmondása szerint a gondos előkészítő munkának volt köszönhető a magyar sportdiplomáciai siker, de egyáltalán nem volt formalitás. A Miniszterelnökség parlamenti államtitkárával a Magyar Nemzet készített interjút.

  • Fürjes Balázs: Hatalmas történelmi lehetőségről maradtunk le egy öncélú, politikai akció miatt

Fürjes Balázs szerint a NOB-tagság a magyar olimpiai mozgalom, tágabban a magyar sport, egész Magyarország sikere. Köszönetet mondott Schmitt Pálnak, aki végig támogatta őt, és nélküle neki sem vágott volna a választási folyamatnak - derül ki a Magyar Nemzetnek adott interjújából.

A nyáron Budapesten rendezett atlétikai világbajnokság vizsgamunkának volt tekinthető. Bár a világesemény döntően nem befolyásolta a megválasztását, mégis kihatással lehetett volna a folyamatra. Ezzel kapcsolatban így fogalmazott:

"ha történetesen a budapesti vb-n súlyos gondok merültek volna fel, annak akár az én pályázatom is kárát láthatta volna, de a gondos előkészítő munkának hála ez fel sem merülhetett."

Az olimpia megrendezése kapcsán elmondta, hogy 2024-ben és 2028-ban teljesen esélytelenek voltunk, hogy Budapest legyen a házigazda, azonban a 2032-es olimpiára az egyik fő esélyesként pályázhattunk volna, sőt, szerinte

"A miénk lett volna a rendezés joga, méghozzá már 2017-ben, a limai kongresszuson. Az Agenda 2020 programot Budapestre szabták, összeért volna a NOB szándéka és Magyarország célja. Tizenöt évünk lett volna felkészülni egy olimpiára, hatalmas történelmi lehetőségről maradtunk le egy öncélú, politikai indíttatású akció miatt."

Az orosz sportolók olimpiáról való kizárásáról elmondta, hogy abban nagy az egyetértés, Oroszországnak viselnie kell az Ukrajna ellen indított agresszió következményeit, azonban meglátása szerint "az orosz sportolókat nem szabad válogatás nélkül diszkriminálni."

Az interjúban szóba került még Donald Trump és Hillary Clinton összefogása a Los Angeles-i olimpia kapcsán, a Momentum NOlimpia kampánya, de elmondta véleményét arról is, hogy hazánk mikor rendezheti meg egyszer reálisan az olimpiát.

A teljes interjút IDE KATTINTVA lehet elolvasni.

Nyitókép: PestiSrácok

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyarország 20 éve tagja az Európai Uniónak + videó

Magyarország 20 éve tagja az Európai Uniónak + videó

Bóka János kiemelte: az unióban vannak vezetői alkalmatlanságból születő rossz döntések - ezt Deutsch Tamás, és Schmidt Mária is megerősítette a konferencián. Kiemelték: ennek érdekében szükséges a vezető-váltás.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!