2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Furcsaságok a Rogán-bizottságnál

,

2015. október 10., szombat 15:07, frissítve: vasárnap 20:34

Két liechtensteini cég is előbb kért engedélyt magyar letelepedési államkötvények forgalmazására, minthogy igazolást kaptak volna arról, hogy jogosultak rá – tudta meg a Magyar Nemzet.

A lap azt írja, a bélyegzők alapján a Rogán Antal vezette gazdasági bizottság négy nappal azelőtt iktatta az igazolásokat, hogy azokat a liechtensteini igazságügyi hivatal kiadta volna. A lap szerint a cégek orosz, ukrán, türkmén, grúz, fehérorosz és üzbég állampolgároknak értékesítenek letelepedési kötvényt.

Rogán Antal arra a felvetésre, hogy a letelepedési államkötvényt forgalmazó cégek nagy része miért adóparadicsomokban van bejegyezve, azzal érvelt, hogy ezek a vállalkozások nem offshore cégek, mert ismertek a tulajdonosaik.

Feljelentést tesz az Együtt

A Magyar Nemzetben megjelent dokumentumok alapján, okirat-hamisítás gyanújával feljelentést tesz a letelepedési kötvények körül felmerült újabb botrányos ügyben az Együtt. „Az Együtt feljelentést tesz a letelepedési kötvényekhez kapcsolódó, a mai Magyar Nemzetben megjelent ügyben, mert erős a gyanú, hogy okirat-hamisítás történt, mert a liechtensteini hatóságok más dátummal állították ki azokat az okiratokat, amelyeket aztán a magyar Országgyűlés gazdasági bizottsága igazolásként fogadott el. Ennek eredményeként vehetnek részt ezekben az ügyekben ezek az offshore hátterű cégek. Ismeretlen tettes ellen teszünk feljelentést jövő hét elején és kérjük a hatóságokat, hogy vizsgálják ki ezt az ügyet” – mondta Szigetvári Viktor.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!