2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 12:40

Belföld

Főügyész: Jogi és fizikai képtelenség, hogy ügyészségi iratokat írtak át és tüntettek el + videó

Fürcht Pál csütörtök délelőtti sajtótájékoztatóján számolt be Magyar Péter hangfelvételével kapcsolatos részletekről.

  • Főügyész: Jogi és fizikai képtelenség, hogy ügyészségi iratokat írtak át és tüntettek el + videó

A Főügyész szerint Magyar Péter állítása, miszerint az , nem csak jogi, hanem fizikai képtelenség is, hiszen ezek dokumentálva vannak a keletkezéstől kezdve, nem egy helyen tárolják őket, más adattárban is megjelennek a részletek. Fürcht Pál főügyész tájékoztatása szerint a Magyar Péter által kedden bizonyítékként benyújtott hangfelvétellel és magával a Völner-Schadl üggyel kapcsolatban szerdán kihallgatták Varga Judit volt igazságügyi minisztert, Magyar volt feleségét.

A főügyész kijelentette továbbá azt is, hogy kollégái éjjel-nappal a Schadl-Völner ügyön dolgoznak, heroikus munkát végeznek, szavai szerint a világ összes ügyészsége büszke lehetne arra, hogy egy ilyen súlyos ügyben vádat tudtak emelni. 

A Központi Nyomozó Főügyészség első embere kifejtette, nem szokványos, hogy folyamatban lévő nyomozásban sajtótájékoztatót tartanak, ám a mostani ügy akkora hullámokat gerjesztett, hogy kivételt tettek. Mint a főügyész elmondta, a Magyar által benyújtott hangfelvételeket lefoglalták és szemlézték őket.

Ez a nyomozás folyamatban van. Tegnap is folytak nyomozási cselekmények, ma is folynak, jövő héten is fognak” – fogalmazott A főügyész nem részletezte, Varga Judit mit mondott a meghallgatás során, részleteket akkor árulnak el, ha eredménye lesz a nyomozásnak. 

A főügyész elmondta, az elmúlt napokban több támadás is érte őket, a Magyar Péter által nyilvánosságra hozott hangfelvételen hallottak közül az igaz, hogy az ügyészség független, Polt Péter pedig nem szorul az ő mentegetésére, hiszen ő tett indítványt Völner Pál volt államtitkár mentelmi jogának felfüggesztésére, valamint Boldog István és Simonka György ügyében is hasonlóan járt el.  

teljes cikk a Mandiner honlapján olvasható.

Fotó: Facebook képernyőmentés

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!