2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Cirkusztestvérek 03:00

Fotókiállítás menekültek képeiből

2015. október 10., szombat 11:28

Menekültek fotóiból nyílt kiállítás Budapesten. A migránsokat dán önkéntesek kérték meg, hogy készítsenek képeket Görögországban. A tárlat megnyitóján részt vett az Európai Bizottság magyarországi képviseletének vezetője és a dán nagykövet is. Tom Norring cáfolta azokat a híreket, miszerint Dánia menekültellenes ország lenne.

19 fiatal menekült, 19 sors, 19 fotó. A most nyílt kiállítás képeit migránsok készítették Görögországban. Dán önkéntesek hozták létre a kiállítást, hogy más szemszögből mutassák be a migrációt. A kiállítás megnyitóján részt vett az Európai Bizottság magyarországi képviseletének vezetője is.

„Nagyon fontos számunkra, hogy a humanitáriussegély-elemek megjelenjenek, tükröződjenek abban a világban, amelyben mi élünk, és ennek megfelelően alakítjuk a lehetőségeink szerint az európai politikát” – mondta. Szűcs Tamás azt reméli, minél hamarabb sikerül uniós szintű megoldást találni a menekültválságra.

Az eseményen ott volt Dánia magyarországi nagykövete is, aki igyekezett cáfolni, hogy országa menekültellenes lenne. „Most egy olyan humanitárius válságnak vagyunk a szemtanúi, ami a második világháború óta a legnagyobb. Az ENSZ menekültügyi főbiztosa szerint több mint 60 millióan vannak a menekültek, akik kénytelenek menekülni és hazájukat elhagyni. Ha ez egy országnyi embernépesség lenne, akkor ez az ország a világ 24. legnagyobb országa lenne” – nyilatkozta Tom Norring nagykövet.

A dán diplomata hangsúlyozta: országa további ezer menedékkérőt fogad majd be hamarosan, és hiába szigorítanak a bevándorlási szabályokon, szerinte akkor is Dánia nyújtja a legjobb szociális juttatásokat a menekültek számára.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!