2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Forró ősz: semmi bizonyíték Rogán szavaira

2017. szeptember 12., kedd 15:59, frissítve: kedd 18:29

Hiába várták Rogán Antalt a nemzetbiztonsági bizottság ülésén, a propagandaminiszter nem jelent meg. Pedig éppen az általa említett őszi zavargásokról tárgyalt a testület. Az ellenzéki pártok képviselői szerint a szolgálatoknak továbbra sincs konkrét információjuk a Rogán által vizionált forró őszről, a testület fideszes elnöke még neveket is sorolt.

Rogán Antal Kötcsén beszélt arról, hogy ősszel a szerinte Soros György pénzelte szervezetek zavargásokat robbanthatnak ki. „Ennek a tervnek pedig a lényege az az, hogy elhárítsák az útból a Magyarország déli határainál álló kerítést. Ez a kampányban valószínűleg egy éles küzdelemhez fog vezetni, ezért én akár olyan eszközökre is számítok, amelyekkel még nem találkoztunk magyar választási kampányban: akár utcai zavargásokra és ehhez hasonló akciókra, például amelyek Hamburgban voltak legutóbb” – fogalmazott korábban a propagandaminiszter.

A tárcavezetőt a nemzetbiztonsági bizottság tagjai is faggatták volna arról, hogy milyen konkrét információkkal rendelkezik, de Rogán Antal nem ment el az ülésre. A bizottság tagjai így csak a rendvédelmi szervek és titkosszolgálatok képviselőit faggathatták, zárt ajtók mögött.

„Sok nevet látunk, Schilling Árpád, Gulyás úr, Gulyás Márton, nap mint nap megszólalnak, és komolyan kell venni, ez nagyon komoly fenyegetés…” – A bizottság fideszes alelnöke sorolta az ülés után azokat, akiknek a neve a zavargások témájában elhangzott. Németh Szilárd szerint egyre nagyobb kockázatot jelentenek a külföldről pénzelt szervezetek. „Hogyha nem az lesz, amit ők szeretnének, akkor balhé lesz az utcán, akkor botrány lesz az utcákon. Akkor botrányok lesznek a hivatalokban, akkor területeket fognak elfoglalni, és ülősztrájk lesz – erre még recepteket is kínálnak. Azt nem tudjuk, hogy ősztől lesz-e ilyen botrány vagy sem, de ősztől a magyar hatóságok erre felkészültek” – tette hozzá Németh Szilárd.

A bizottság elnöke cáfolt. Molnár Zsolt szerint a szolgálatok képviselői arról beszéltek az ülésen, hogy semmilyen információval nem rendelkeznek egy esetleges utcai zavargásról. „Egy jogállamnak része az utcai békés demonstrálás, egy jogállamnak ez része, de én attól tartok, hogy a Fidesz inkább provokál, és arról beszél, ami 2006-ban történt, hogy utcakövek repültek rendőrök felé, ennek a kommunikációját készíthetik elő, vagy ami 1997-ben, hogy gyanúsan sok robbantást történt rövid időn belül” – emelte ki Molnár Zsolt.

A Jobbik képviselője szerint sem támasztják alá konkrét információk Rogán Antal szavait. „Ez egy riogatás, önök újságírók, én csak azt mondom, hogy egy ilyen ősz elébe néznénk, az kinek az érdeke lenne” – mondta Mirkóczki Ádám.

Mivel a propagandaminiszter nem ment el az ülésre, az LMP társelnöke írásban teszi fel kérdéseiket. „Miniszterek és nemzetbiztonsági bizottság alelnöke olyan kijelentéseket tesznek, aminek semmi valóságalapja nincsen, és ezek az emberek összevissza hazudoznak a teljes magyar médiában. Ez olyan helyzetet tud előidézni, amelyben a magyar emberek félni kezdenek. Provokálják az embereket, ez a céljuk” – nyilatkozta Szél Bernadett.

A bizottság tájékoztatást kapott a mintegy 11 ezer hamis szír útlevél és az azeri bankszámlák ügyéről is. Utóbbit még vizsgálják a szolgálatok, ezért a testület a témát később újra napirendre veszi.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!