2024. 07. 05. Péntek Emese, Sarolta napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Forintot is gurítanak Gyurcsányék a dollárok mellé

Már meghaladja a százmillió forintot azoknak a megbízásoknak az értéke, amelyeket - a legutóbbi választások óta - a DK parlamenti frakciója kötött Gyurcsány Ferenc bizalmasának, Páva Zoltánnak a cégével. A vállalkozó több olyan céget is üzemeltet, amelynek kiemelt szerepe volt a guruló dollárok botrányában - összegzi a Magyar Nemzet.

  • Forintot is gurítanak Gyurcsányék a dollárok mellé

"Még június közepén is érkezett több száz millió forintos támogatás az Egyesült Államokból" - ezt mondta korábban Márki-Zay Péter, a dollárbaloldal bukott miniszterelnök-jelöltje.

Több mint egy éve tart a magyar baloldal körüli külföldi finanszírozási botrány. Mint ismert: a tavalyi országgyűlési választásokat megpróbálták külföldről, külföldi érdekeknek megfelelően befolyásolni. A botrányban pedig több ellenzéki képviselő neve is felmerült.

A pénz azonban nem csak politikusok zsebeiben landolhatott, hanem egy része olyan vállalkozásoknál, amelyekkel balliberális pártok különböző kampánytevékenységekre szerződtek. Ez pedig még inkább erősíthette a gyanút, hogy célzottan, politikai befolyásolásra utalták a sokmilliárdos támogatást a baloldalnak.

A Magyar Nemzet most arról cikkezik:

Már a 100 millió forintot is meghaladja azoknak a megbízásoknak az értéke, amelyeket a DK parlamenti frakciója a legutóbbi választások óta kötött az EagleEye Marketing Kft.-vel.

Az említett cég ügyvezetője pedig a Gyurcsány Ferenc bizalmát élvező, a DK-nak is dolgozó Páva Zoltán, aki többek között a baloldali lejáratóportált, az Ezalényeg.hu-t üzemelteti, amelynek kiemelt szerepe volt a guruló dollárok botrányában.

Az Országgyűlés honlapján nyilvánosságra hozott információk szerint a Demokratikus Koalíció képviselőcsoportja tavaly április óta négy szerződést kötött social media tanácsadásra Páva Zoltán cégével.

Tavaly májusban alig két hónapra több mint 14 millióra szerződtek velük, majd további fél-fél évre több mint 43-43 millió forint értékben. Idén nyáron újabb szerződés született a DK-frakció és a Páva Zoltán cége között, csaknem nettó negyvenmillió forintért. Ez a megbízás pedig ez év végéig szól.

„Én úgy látom, hogy ez az ellenzék kész a kormányzásra"

- így nyilatkozott magabiztosan Gyurcsány Ferenc.

Páva és Gyurcsányék között régóta jó a kapcsolat, a vállalkozó cége a baloldal 2021-es háziversenyén is feltűnt, mint a Demokratikus Koalíció adatbázis-építésének kezelője.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!