2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Fontos bizonyíték a Quaestor-ügyben

2017. március 1., szerda 13:28, frissítve: szerda 13:43

A pénzmosás miatt indult nyomozás során találták meg és állították helyre azt az új bizonyítási eszközt, amelyet kedden nyújtott be a Fővárosi Főügyészség a bíróságnak a Quaestor-ügyben.

Az ügyészség közleménye szerint a számlakövető elektronikus rendszer fontos bizonyíték az ügyben, azzal ugyanis tisztán lehet látni a feketekönyvelést. A vád szerint Tarsoly Csabáék folyamatosan meghamisították egyes Quaestor-cégek könyvelését és pénzügyi beszámolóit, hogy követhetetlen legyen a pénzmozgás a vállalatcsoporton belül.

„A számlakövető elektronikus rendszert kifejezetten a Quaestor-cégcsoportnál használták, arra fejlesztették ki, hogy a Quaestor-cégcsoportnál fusson ez a rendszer. Ezért szakértőt kellett igénybe venni, és a legutóbb kirendelt eseti szakértőnek sikerült a még folyamatban lévő nyomozásban a bizonyítási eszközt teljes körűen helyreállítania, így mód nyílt arra is, hogy – a már vád tárgyává tett cselekményeknek nyilván ez is fontos bizonyítéka – csatolja az eljáró ügyész a bíróságon” – tájékoztatott Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!