2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Fónagy: Nincs miről beszélni

2017. október 10., kedd 09:28, frissítve: kedd 13:34

Mást mond az államtitkár és mást az ügyben érintett fideszes képviselő, hogy mire költötte a Polgárok Háza a HugaroControltól kapott 320 millió forintot.

Fónagy János államtitkár szerint a légi irányítási szakma népszerűsítésére kellett fordítania az állami cégtől kapott pénzt az Orbán Viktort is soraiban tudó polgári kör alapítványának, László Tamás, az alapítvány fideszes elnöke szerint viszont saját maguk népszerűsítésére.

Az LMP-s Demeter Márta szerint az alapítvány könyvvizsgálója már korábban is jelezte: nem tudják szabályosan elkölteni a támogatási pénzt.

„Államtitkár úr, ön kérdésemre válaszolva azt mondta, hogy az alapítvány elszámolt az említett 320 millió forinttal, tehát felhasználta. Ebből egyértelmű, hogy ez csak szabálytalanul történhetett meg. Eközben László Tamás fideszes képviselő, az alapítvány elnöke újságírói kérdésre elismerte, hogy a pénzt a fideszes Polgárok Háza népszerűsítésére használták fel, aminek értelemszerűen semmilyen köze nincs az ön által is megjelölt repülés-, repülésirányítás-népszerűsítési célokhoz” – fogalmazott Demeter.

Fónagy János szerint az állami cég még nem fogadta el a fideszes alapítvány beszámolóját, így nincs miről beszélni.

„A HungaroControl tájékoztatása szerint a kuratórium elnöke által aláírt 2017. június 28-ai nyilatkozatot a HungaroControl befogadta azzal, hogy ennek az elbíráslása a mai napig nem történt meg, tehát az alapítvány beszámolóját a támogató a mai napig nem fogadta el” – reagált az államtitkár.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!