2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Folytatta az ételosztást a segélyszervezet

2016. december 21., szerda 17:58, frissítve: csütörtök 12:17

Tízezer adag meleg ételt oszt ki Karácsonyig a rászorulóknak az Ökumenikus Segélyszervezet. Ma Csepelen mérték a paprikás krumplit. A Katolikus Karitász is segít: karácsonyfát és tartós élelmiszercsomagot oszt.

Tömött sorokban álltak az emberek az Ökumenikus Segélyszervezet sátra előtt Csepelen. Hajléktalanok, rászorulók várták a karácsonyi ételosztást. Szaloncukor, paprikás krumpli lecsókolbásszal, savanyú uborka, kakaós csiga, alma, tea – ez volt a menü.

Egy kétéves kislány két testvérével és az édesanyjával érkezett. Másfél szobás lakásban élnek kevés pénzből. „Öten vagyunk, a férjem dolgozik. A gyesből és a családi pótlékból, amit kapok, abból kifizetem az albérletet. Abból, ami megmarad, kell vennem a kislánynak pelenkát, tisztítószereket, és akkor a férjem fizetése marad, ami ötvenezer forint havonta” – mondta el Jónás Józsefné.

„Mi nem teszünk különbséget azok között, akik ide érkeznek. Úgy gondoljuk, hogy aki kiáll egy ilyen hosszú sort egy tál meleg ételért, az rászoruló, és annak joga van ahhoz, hogy itt velünk étkezzen. Ugyanakkor többről szól ez egy tál meleg ételnél, feldíszített, fűtött, meleg sátorban várjuk itt a rászorulókat egészen karácsonyig, és fontosnak tartjuk, hogy ez az ő számukra egyfajta ünnep is lehessen” – mondta Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója.

Az ételosztásban segédkezett az olimpiai bajnok ökölvívó Kovács István, a segélyszervezet jószolgálati nagykövete, és a szintén olimpiai bajnok úszó, Gyurta Dániel is.

„Hiszünk abban, hogy mindenben, ahol lehet, kell tudni összefogni. Nem elégséges csak pénzt adni, ezért mindig bevonjuk a kollégáinkat, bevonunk más társszervezeteket, próbálunk segíteni esetleg fűtésben, beszerzésben, bármiben, amiben lehetséges. Nekünk nagyon profi partnereink vannak, és a nagy részét össze tudják rakni. De nagyon fontos, hogy ne csak pénzadományról szóljon. Itt a szívet is oda kell adni” – fogalmazott Károlyi Zsuzsanna, az E.On marketingkommunikációs osztályának vezetője.

A katolikus egyház segélyszervezete, a Katolikus Karitász fenyőfákat osztott a VIII. kerületben 250 rászoruló családnak.

„Országosan 800 csoportunk tevékenykedik ebben, és több mint 15 ezer csomagot állítottunk össze, illetve több ezer fenyőfát szétosztunk így a családoknak. Gondolunk a hajléktalanokra is, nekik takarókat, melegebb ruhákat adunk, sapkát, sálat, hogy ezt a hidegebb időt is könnyebben viseljék” – ismertette Écsy Gábor, a Szent Erzsébet Karitász Központ igazgatója.

A karácsonyig hátralévő napokban a Katolikus Karitász és az Ökumenikus Segélyszervezet is folytatja az adományozást.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!