2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 03:00

Fokozódik a feszültség a sörfőzök között

2017. március 24., péntek 13:24

Adóelkerüléssel vádolják a kis sörfőzdéket a nagy gyártók.

A Hvg.hu szerint a Magyar Sörgyártók Szövetsége a NAV Jövedéki Főosztályához fordul, mert szerintük a kis sörüzemek kevesebb adót fizetnek, mint amennyi sört eladnak. A szövetség azt állítja, a kisüzemek a piac 3 százalékát adják, ennél viszont kevesebb jövedéki adót fizettek.

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesületének elnöke a Hír TV-nek azt mondta, félreértésről van szó, ők a piac csupán 1 százalékát adják, és ennek megfelelően fizetik az adót is. Gyenge Zsolt azt is mondta, mivel ők egy érdekvédelmi szervezet, így saját statisztikáik nincsenek, a háromszázalékos arányt pedig korábban pont a Magyar Sörgyártók Szövetségétől hallották.

„Eljuttatták a NAV jövedéki főosztályához a levelüket, melyben szembeállítják ezt a három százalékot és az általunk befizetett jövedéki adót, mely körülbelül egy százaléknak felel meg. Azt tudni kell, én korábban mindig egy százalék körüli részesedésről beszéltem mindenhol, azóta emeltem ezen, amióta a sörszövetség megkínált ezzel az adattal minket. Nagyon nagy hiba volt a részemről, az ő részükről meg egy övön aluli ütés” – véli Gyenge Zsolt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!