2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Fogy a levegő Farkas Flórián körül

2015. november 25., szerda 20:51, frissítve: csütörtök 07:08

Lázár János a múlt héten még a Farkas Flórián iránti töretlen bizalomról beszélt a Kormányinfón. Ma az európai ügyek bizottságában viszont a cigányságnak szánt fejlesztési pénzek kapcsán már arról beszélt, hogy a kisebbség egyes képviselői pitiáner ügyekkel eljátsszák a többség bizalmát. Farkas Flórián egyelőre nem érzi, hogy le kellene mondania.

A legutóbbi Kormányinfón még élvezte a kancelláriaminiszter bizalmát Farkas Flórián.

Ma a szocialisták kérdezték Lázár Jánost az európai ügyek bizottságában a miniszterelnöki megbízott által vezetett, uniós pénzekből finanszírozott Híd a munka világába elnevezésű programról. „Mit jelent miniszter úr azon kijelentése, hogy teljes mértékben Farkas Flóriánba helyezte a bizalmát? Ez az ártatlanság vélelme, vagy esetleg valami több is van mögötte, esetleg vizsgálati eredmény? Pozitív, negatív?” – tette fel a kérdéseket Józsa István MSZP-s országgyűlési képviselő.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szavaiból már nem érződött az abszolút bizalom. „Én Farkas Flóriánnak ugyanazt mondom négyszemközt, mint önök előtt és a széles nyilvánosság előtt, hogy neki személy szerint, mint minden magyar roma vezetőnek, óriási a felelőssége. Mert a mindenkori államvezetésnek megvan az az elhatározása – pártoktól függetlenül –, hogy integrálja a roma kisebbséget. Ezért akik a kisebbséget képviselik, és eljátsszák a többség és a társadalom bizalmát pitiáner ügyek kapcsán, »föláldozzák a nagy ügyet«, azok óriási hibát követnek el. Nem a saját személyes karrierjük szempontjából – mert az megy a lecsóba, irreleváns –, az ügy szempontjából óriási hibát követnek el. Mindegy, hogyha a kormány embere, mindegy, hogyha az önkormányzatnak az embere” – mondta.

Lázár János szerint ez azért is életveszélyes, mert a társadalomban könnyen és summázva alakul ki az a vélemény, hogy a cigány közösségnek nem szabad pénzt adni.

Farkas Flórián a bizottság tagjaként végighallgatta a lázári intelmeket.

– Mit szól ahhoz, amit bent Lázár miniszter úr mondott?
– Nagyon korrekt volt.
– És elgondolkodik azon esetleg, hogy lemond a miniszterelnöki megbízotti tisztségről?
– Nem hiszem, mert nincs rá okom.
– Miért nincs? Keresték már egyébként a Híd a munka világával kapcsolatban a hatóságok?
– …

A Híd a munka világába program pénzügyei miatt hónapok óta nyomoz a Nemzeti Adó- és Vámhivatal az Országos Roma Önkormányzatnál.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!