2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Fidesz-KDNP kampánynyitója

Következik:

Paláver 16:30

Fogvatartottak ajándékozták meg a gyerekeket

2015. december 23., szerda 19:36, frissítve: szerda 20:08

Gyermekjátékokat adományoztak a balassagyarmati kórház gyermekosztályának a városban működő büntetés-végrehajtási intézet fogvatartottjai.

A százezer forint értékű ajándékokra a börtönlakók adták össze a pénzt. A balassagyarmati fegyház és börtön fogvatartottai év közben is többször gyűjtenek jótékony célra. Többségük ugyanis dolgozik börtönbüntetésének ideje alatt, és keresete egy részét felajánlja. A karácsonyi gyűjtésben a fogvatartottak több mint kétharmada vett részt.

„Jómagam is családos apa vagyok, és nagyon sokan ilyenkor, az ünnepek alatt a családos apák, akik bent vannak amikor haza telefonálnak, az első kérdésük az, hogy »Gyermekem, minden rendben van? Nem vagy beteg?« És ha belenézünk itt a gyerekek szemébe, nem is kell nagyobb motiváció ennél” – mondta Kapás Pál.

A nógrádi város kórháza már évek óta együttműködik a büntetés-végrehajtási intézettel. A gyermekosztály falait például azok az alkotások díszítik, amelyeket a börtön fogvatartottai festettek.

„Gyakran jönnek hozzánk különböző szervezetek gyűjtéssel, és több egyéb támogatónk is van, de az ennyire szívből jövő támogatás ritka a 21. század elején” – mondta Bauer Viktor, a Kenessey Albert-kórház osztályvezető főorvosa.

Az adományozásnak a gyermekek örömén túl terápiás célja is van: az elítéltek egyfajta lelki jóvátételként gyakorolják a jótékonykodást, ettől is azt remélve, hogy könnyebben megy majd a társadalomba való visszatérésük büntetésük lejárta után.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!