2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Fodor: Oroszországhoz dörgölődzik a kormány

2017. június 16., péntek 15:38, frissítve: péntek 15:58

Büszkének kell lenni a rendszerváltásra – erről a Liberális Párt elnöke beszélt Nagy Imre halálának évfordulóján.

Fodor Gábor szerint a kivégzett mártír miniszterelnök újratemetése, a magyar rendszerváltás jelképe is lett.

A politikus hozzátette: a demokráciáért annak idején a Fidesz is sokat tett, de a belpolitikai viszonyok megromlottak, és ma már elképzelhetetlen, hogy a választásokon győztes párt az ellenzéket kérje fel, hogy köztársasági elnököt adjon.

Fodor Gábor szerint vissza kell állítani a konszenzuális demokráciát, Orbán Viktor 28 éve mondott beszédének üzenete, vagyis a szovjet csaptok kivonása, furcsa módon újra aktuális lett.

„Elfogadhatatlan hogy a magyar kormány dörgölőzik Oroszországhoz. Elfogadhatatlan az, hogy egy nyugati szövetségbe tartozó ország, a NATO szövetségi rendszerébe tartozó ország olyan szoros kapcsolatot építi ki, amit ma látunk a magyar kormánytól. Tessék azonnal befejezni ezt a mélységű gazdasági együttműködést, amit a paksi atomerőmű bővítése szimbolizál. Tessék befejezni azt a típusú politikai barátkozást, ami politikai színtéren és különböző szabályok átvétele jelenti. A legutolsó botrány a civil törvény, amit lényegében orosz mintára vett át Magyarország” – fogalmazott a pártvezető.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!