2024. 05. 21. Kedd Konstantin napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Flexszel darabolják fel az engedély nélkül épített vízi kijárókat

Bontják az illegális stégeket a Balatonon. Balatonmáriafürdőn flexszel darabolják fel az engedély nélküli vízi kijárókat. A magyar tengeren annyira elszaporodtak a hasonló építmények, hogy csak Balatonmáriafürdőn 120-ról tud az önkormányzat.

  • Flexszel darabolják fel az engedély nélkül épített vízi kijárókat

A hozzájuk vezető kapukat a tulajdonosaik rendre lezárják. Ezt az állapotot elégelték meg most a part menti települések. A kapukat elkezdték leflexelni, az építményeket pedig hamarosan elbontják.

„Elkezdtünk tárgyalni a Vízügyi Igazgatósággal, úgyhogy jövő héten lesz egy felmérés még egyszer. Egy bizonyos mennyiségű ilyen bejárót majd engedélyeznek, de kizárólagosan csak közösségi bejárót. Tehát egyéni magánlejárót nem támogatnak, úgyhogy arra nem is fognak engedélyt kapni a tisztelt tulajdonosok” – közölte Balatonmáriafürdő polgármestere, Galácz György.

Az északi parton az illegális horgászkarókat távolították el a vízügy szakemberei. Gyenesdiás és Vonyarcvashegy között több mint 150 cölöpöt húztak ki a Balatonból. Ezeket főként balesetmegelőzési szempontból kell megszüntetni, korábban tragédia is történt abból, hogy a víz alatt nem látszódó illegálisan letett horgászkaróba beleesett valaki. Emellett a vitorlásoknak is felsérthetik a hajótestét. Itt a Balatoni Vízi Polgárőr Egyesület is segít.

„Fontos elmondani, hogy ezekhez a karókhoz az ide vonatkozó törvényi feltételek alapján kizárólag csak a vízügy dolgozói nyúlhatnak hozzá. Ez a hármas együttműködés így jött itt össze: önkormányzat, Balatoni Vízi Polgárőrség és a közép-dunántúli vízügy. Kiegészítettük a tavalyi évben egymást, amit idén is folytatni fogunk” – hangsúlyozta Kerekes Péter, a Balatoni Vízi Polgárőr Egyesület elnöke.

A karók után Gyenesdiáson is az illegális stégek kerülnek célkeresztbe. A tulajdonosokat, ahol tudták, korábban felszólították az építmények elbontására. Ahol ez nem történik meg, ott a vízügy szakemberei cselekednek.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Elhunyt Varga Szilvia

Elhunyt Varga Szilvia

Varga Szilvia 1998-tól a Miniszterelnöki Hivatalban előbb a Kommunikációs Központban dolgozott állami rendezvények rendezvényszervezési vezetőjeként, majd az Országimázs Központ állami rendezvények rendezvényszervezési vezetője és tanácsadója volt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!