2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Flashmobbal tiltakoztak civilek az Orczy-kert ideiglenes bezárása ellen

2017. február 25., szombat 15:25, frissítve: szombat 15:45

A parkot a közszolgálati egyetem munkálatai miatt zárták be, az előzetes információk szerint egy évre. A lezárás ellen a kerület fideszes vezetése is felemelte a hangját. A Kocsis Máté vezette önkormányzat arra kérte a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet, hogy ütemezzék át a munkákat úgy, hogy a park ne legyen lezárva.

Kordonon keresztül fotózták az Orczy-parkot civilek. Flashmobbal tiltakoztak a kert ideiglenes, egyéves bezárása ellen. A parkot a Nemzeti Közszolgálati Egyetem átépítése miatt zárták le.

„Amiből hiány van, az a fákon túl az egyeztetés és a demokrácia. A parkot kezelő egyetem kommunikációja hamis, látszategyeztetésnél többre sosem futotta pökhendi módon, a szemünkbe hazudva érvényesítik az akaratukat, ezt hangfelvétellel is tudjuk bizonyítani” – nyilatkozta az egyik résztvevő.

Az akcióban az LMP is részt vett. Frakcióvezető-helyettesük szerint a főpolgármester sorozatban hozza a rossz döntéseket. „Tarlós István nagyon rossz gazdája a fővárosnak, míg Európa más fővárosaiban hatalmas zöld felületek vannak és parkok, addig azt tapasztaltuk az elmúlt időszakban, hogy különböző kiemelt beruházások kapcsán, egyszerűen gyilkolják a fákat, és a zöld felületeket. A kormány azt teszi, hogy kiemelt beruházássá minősíti ezeket a lépéseket, nem gondolnak arra, hogy Budapesten egyre többször fordul elő szmog, egyre több a por” – emelte ki Schmuck Erzsébet.

Az átalakítások miatt eddig mintegy 400 fát vágtak ki a parkban. A megmozduláson a ligetvédők is megjelentek. Állításuk szerint az Orczy-parkba egyelőre nem fognak beköltözni, ahogy tették azt a Városliget esetében.

„Itt is ugyanazt a megalomán tervet szeretné a kormány megcsinálni, mint a Városligetben, csak azért, hogy a saját zsebük tele legyen. Tönkreteszik azokat a közparkokat, ahol, hogyha megfordultok, látjátok, hogy a gyerekek szívesen vannak, táborok voltak ebben a parkban is, indiántábortól, kosártáboron át minden” – hangoztatta Antal Nikoletta Henrietta ligetvédő.

A lezárás ellen a kerület fideszes vezetése is tiltakozott, a Kocsis Máté vezette önkormányzat arra kérte a a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet, hogy ütemezzék át a munkákat úgy, hogy a park ne legyen lezárva.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!