2024. 07. 07. Vasárnap Apollónia napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Finanszírozási korlátja van a daganatgyanús betegek kivizsgálásának

2015. szeptember 26., szombat 10:57, frissítve: szombat 11:04

A kórházak egy része a teljesítményvolumen-korlát miatt továbbra sem tudja két héten belül megvizsgálni a daganatgyanús betegeket – mondta a Reggeli járat című műsorunkban a kórházszövetség elnökségi tagja.

Ficzere Andrea hozzátette: a kormány által június elsejétől kötelezővé tett diagnosztikai határidő betartásának személyi akadálya nincs, csak finanszírozási korlátja. Ezért a sürgős esetekben akár 4-8 hetes várakozásra is kényszerülnek a betegek. Az Uzsoki kórház főigazgatója szerint a problémát már jelezték az egészségügyi államtitkárságnak, de választ még nem kaptak.

– Vannak olyan intézmények, amelyek képesek lennének ezeket a betegeket azonnal fogadni és kezelni, csak az úgynevezett teljesítményvolumen-korlát miatt, azaz hogy egy plafontól több pénzt nem kap a kórház, nem tudja ellátni a betegeket. Ezért forszírozza a szakma…
– Bocsánat, jól értem, hogy az onkológiai ellátás teljesítményvolumen-korlát alá esik?
– Sajnos igen, és ezért azt szeretnénk elérni, hogy a korlát fölé kerüljön, akinek onkológiai betegsége van, az azonnal megkezdhesse a kezelést. Tehát az intézménynek anyagi okok miatt ne kelljen várakozásra felszólítania a betegeket.

Tekintse meg a teljes interjút:

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!