2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Financial Times: Orbán meggyalázza az EU értékeit

2017. április 28., péntek 08:01, frissítve: péntek 08:49

Meg kell mutatni Orbán Viktornak, hol a határ – erről ír az egyik vezető globális gazdasági lap.

Meg kell mutatni Magyarország illiberális vezetőjének, hol húzódnak a határok címmel közölt cikket a Financial Times. A brit gazdasági lap úgy fogalmaz, Orbán Viktor miniszterelnök „egyre inkább illiberális demokráciája az EU értékeinek meggyalázása, és úgy tűnik, hogy az Orbán-kormány a nyitottság és a tolerancia uniós értékeinek semmibevétele mellett most már közvetlenebb módon megpróbálja az Európai Unió támogatottságát is aláásni”.

A német liberális Süddeutsche Zeitung Késő, de nem túl késő címmel közölt kommentárt, amely szerint nem tudni, Orbán titokban mérgelődik-e azért, mert „ezúttal alábecsülte ellenfeleit”. Azonban a felsőoktatási törvény módosítását, a nemzeti konzultációt és a civiltörvényt „megkérdőjelező” Európai Bizottság fellépése azt mutatja, hogy „elveszítette valóságérzékét”.

A Der Standard című osztrák lapban Orbán gonosz kis játéka címmel jelent meg véleménycikk. Az újság budapesti tudósítója szerint az Európai Bizottság legújabb kötelezettségszegési eljárása csak további mozaikdarabja annak a folyamatnak, amelynek során az ország a kommunizmus bukása után Európa-ellenes „problémás gyerekké” vált. A szerző úgy látja, Orbán eddig mindig meghátrált, mikor az ellene irányuló „jogos” felháborodási hullámok lecsendesedtek.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!