2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 04:40

Figyelem! Vasárnap kezdődik a téli időszámítás

2016. október 29., szombat 14:01, frissítve: szombat 15:21

Hajnali 3 órakor kell visszaállítani az órákat 2 órára. Az átállás érinti a BKV és a MÁV egyes járatait is. A Jobbik eltörölné a téli időszámítást.

Az óraigazítás hajnalán a 2 és 3 óra között induló vonatok a kiindulási állomásukon térnek át a téli időszámítás szerinti közlekedésre, az úton lévők pedig azon az állomáson, ahol éppen járnak. A Mavir adatai szerint az átállással jelentős villamosenergiát spórolunk meg.

Kepli Lajos jobbikos országgyűlési képviselő szerint a Kádár-korszakban bevezetett téli és tavaszi óraátállítás felett már eljárt az idő, teljesen felesleges, és egészségi szempontból káros is, ezért eltörölnék.

„A Mavir adatai szerint továbbra is van megtakarítás, ez azonban kizárólag a nyári időszakban jelentkezik. A Jobbik javaslata éppen ezért, hogy a nyári időszámítást tartsuk meg, a télit töröljük el, maradjon egész évben a mostani, a holnapig érvényes időszámítás. Hiszen ez azt jelentené, hogy télen is hosszabbak maradnának a nappalok, később megy le a nap, igaz, hogy cserébe viszont a reggelek sötétek lennének néhány héttel tovább, mint jelen pillanatban” – mondta a képviselő.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!