2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Fideszes politikus rokona lakoltathat ki Miskolcon

Hír TV

2018. március 21., szerda 08:52, frissítve: szerda 15:56

Fideszes politikus rokona teheti ki egy bérház lakóit Miskolcon – tudta meg a Magyar Nemzet. A lap szerint lényegében a lakókkal együtt adott el Miskolc vagyonkezelő cége egy önkormányzati tulajdonú ingatlant az egyik fideszes önkormányzati képviselő, Nánási-Kocsis Norbert volt cégének.

Az ingatlanforgalmazó társaság áron alul jutott a házhoz, amely lakatlanul 21 millió, lakottan pedig 10,5 millió forintot ér. A lap úgy tudja, a cég 2015-ig állt a képviselő tulajdonában, azután a városatya 82 éves édesanyja nevére írták. Nánási-Kocsis állítja, édesanyja önállóan intézi a dolgait, ám a lakók elmondása alapján ez nem igaz.

A Jobbik miskolci országgyűlésiképviselő-jelöltje szerint az ügylet felvetheti a hűtlen kezelés gyanúját, amiért a hatóságoknak nyomozniuk kell, az önkormányzatnak pedig kötelessége megakadályozni a kilakoltatást.

Úgy tűnik, a fideszes politikusok szülei megtáltosodnak a vállalkozói szférában. Emlékezhetünk rá, hogy Kósa Lajos édesanyja sertéstelepbizniszbe szállt be, Nánási képviselő úr 82 éves édesanyja pedig az ingatlanbizniszben látott fantáziát. Olyannyira, hogy a fia közreműködésének is köszönhetően jóval áron alul jutott hozzá egy önkormányzati bérleményhez. Az, hogy ez felveti a hűtlen kezelés gyanúját, annak kinyomozása a hatóságok feladata. Ami viszont az önkormányzat feladata és kötelessége, hogy akadályozza meg az áldozatként bemutatható lakók kilakoltatását, gondoskodjon a lakhatásukról – jelentette ki Jakab Péter.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!