2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Svenk 23:40

Belföld

Fidesz: Szimbolikus győzelmet arattunk Gyöngyöspatán

A Fidesz Heves megyei képviselője szerint a kormánypártok szimbolikusnak is nevezhető győzelmet arattak vasárnap Gyöngyöspatán, ahol a szavazók elsöprő többséggel váltották le az eddigi jobbikos polgármestert. A főképp botrányairól híres Juhász Oszkár nem akart nyilatkozni arról, hogy ezt mivel magyarázza. Az új, fideszes polgármester viszont rendet és békességet szeretne végre a településen, amihez szerinte leginkább munkahelyekre lenne szükség. Emellett fontosnak tartja a helyi kisebbség és a többségi lakosság közötti folyamatos párbeszédet is.

Gyöngyöspata 2011-ben vált hírhedté amiatt, hogy egy haláleset után a Jobbikhoz köthető gárdisták jelentek meg a település utcáin, alaposan felkorbácsolva ezzel az indulatokat a cigányság és a többi helyi lakos között. Az azóta betiltott Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület gárdistáit a jobbikos Juhász Oszkár hívta a faluba. A budapesti jogvédő szervezetek által is gerjesztett hangulat annyira feszültté vált, hogy néhány hónap után lemondott az akkori független polgármester és helyére az időközi voksoláson magas részvétel mellett Juhász Oszkárt választották meg a település vezetőjének. „Az emberek most már odafigyelnek egymás értékeire is, ezek a rablóbandák úgymond elhúzódtak, eltűntek Gyöngyöspata kapcsán, azonban számos helyre kapok meghívást és utazok a magyar vidéken, s mérhetetlen reménytelenséget, szinte megtört tekinteteket látok az emberek szemében, ami rossz érzéssel tud eltölteni” – mondta Juhász Oszkár.

A Jobbik modellként tekintett Juhász Oszkár polgármesteri tevékenységére, de a gyöngyöspataiak a múlt vasárnap mégsem választották meg újra. „Az a modell, amivel kampányról kampányra házaltak a Jobbik vezetői, ez a patai modell, ez lehet, hogy nekik tetszett, de a gyöngyöspataiaknak nem. Egy korszak lezárására mondtak igent, és nemet mondtak a széthúzásra, a félelemkeltésre és a megosztottságra” – mondta Horváth László fideszes képviselő.

A térség országgyűlési képviselője szerint a kormánypártok szimbolikus győzelmet arattak. A Fidesz–KDNP polgármesterjelöltjét a választók 55 százaléka gondolta alkalmasnak arra, hogy öt évig ő vezesse a települést.

Hevér Lászlóné a helyi cigányság számára is tisztességes megélhetést nyújtó munkahelyeket szeretne. De emellett fontosnak tartja a folyamatos párbeszédet is a kisebbséggel. „Az egész településre vonatkozik a párbeszéd kialakítása, és ez természetesen a velük való viszonnyal kapcsolatosan is igaz. Nekem meggyőződésem, hogy a biztos megélhetéshez nem a segélyen, hanem a munkán keresztül vezet az út. Amit Gyöngyöspatán ki tudunk használni, az a közmunka, ennek a 100 százalékos kihasználására törekszem, és ez a legfontosabb, hogy ők is dolgozni tudjanak és ezzel együtt az elfoglaltságuk jó irányba megy” – mondta Hevér Lászlóné, Gyöngyöspata fideszes polgármestere.

A megválasztott polgármester hozzátette: már hétfőn megkezdte az egyeztetést a kormány térségi képviselőjével annak érdekében, hogy mielőbb hozzáláthasson tervei megvalósításához.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!