2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:10

Fidesz-közeli vállalkozó nyelte le a pénzt?

2016. április 7., csütörtök 22:45, frissítve: péntek 17:19

Előzetesben a szegedi játszótér egyik pénzzsonglőrje. A gyanú szerint a háromfős társaság az elnyert pénz négyötödét eltüntette, majd a beruházó céget eladták egy ukrán férfinak.

A Szegedi Vadaspark területén kialakított játszótér papíron 260 millió forintba került, a szegedi szocialisták szerint már az átadáskor látszott, hogy ennyi pénzt nem költöttek rá. A játszóteret nem a vadaspark, hanem egy magáncég építette, a kft. a szülőktől belépődíjat szedett a gyermekek után. A cégnek évekig kellett volna üzemeltetnie a játszóteret, de a társaságot időközben fantomizálta a tulajdonos.

A vállalkozó a szocialisták szerint közel állt a szegedi Fideszhez.

„Akkor még olyanokkal hitegettek bennünket, illetve a szegedi lakosságot, hogy ez munkahelyteremtés lesz és ebből mindenkinek csak előnye fog származni. Hát, kérem, menjenek ki a Vadasparkba, nézzék meg, hogy mi van ott jelen pillanatban: egy torzó, ott áll üresen. A vadaspark nem tud vele mit csinálni, mert felszámolás alatt van a cég. Mindenki hallotta már, hogy ezt a céget már átjátszották egy ukrán származású egyénnek” – mondta az ügy kapcsán Szeged szocialista önkormányzati képviselője, Ménesi Imre.

A pénzt fiktív szerződésekkel tüntethették el offshore cégek segítségével. Az ügyészség a gyanúsítottakat különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével, valamint különösen nagy értékre elkövetett pénzmosás bűntettével gyanúsította meg.

„A Csongrád Megyei Főügyészség indítványt tett két személynek, a gyanúsítottnak az előzetes letartóztatás elrendelésére. Közülük mindkettő vonatkozásában megállapította a nyomozási bíró, hogy fennáll a szökés-elrejtőzés veszélye, illetve az eljárás meghiúsításának veszélye, azonban csak az egyik személy vonatkozásában rendelte el az előzetes letartóztatást, míg a másik személy vonatkozásában elegendőnek tartotta a házi őrizet elrendelését, amit az ügyészség megfellebbezett az előzetes elrendelése végett” – közölte a Csongrád Megyei Főügyészség sajtószóvivője, Szanka Ferenc.

A harmadik gyanúsítottat nem találják, az ügyészség európai elfogatóparancs kiadására tett indítványt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!