2024. 05. 07. Kedd Gizella napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Fertőzések: ötpontos akciótervet tettek közzé

2016. november 17., csütörtök 10:47, frissítve: csütörtök 12:07

Ötpontos akciótervet tett közzé a kórházi fertőzések visszaszorítására a Rezidensek és Szakorvosok Szövetsége. A szervezet szerint a kormánynak pluszforrást kellene biztosítania többek közt arra, hogy jövő júliusig az egészségügyi intézmények betegellátó helyiségeiben kézfertőtlenítőt helyezzenek ki.

Többet tanítanának a kórházi fertőzésekről az orvosképzésben is, és az intézmények közötti együttműködést is szorosabbá fűznék. Az országos munka koordinálásával pedig az Országos Epidemiológiai Intézetet bízná meg a szövetség.

„Azért van szükség az öt pontra, mert a betegbiztonság egyik kiemelkedő szelete a kórházi fertőzésekkel kapcsolatos kérdések, a megelőzés. Az utóbbi évek adatai alapján úgy látjuk, hogy felfelé ívelő tendencia van. Itt lenne az idő, hogy átfogó kormányzati elgondolás és cselekvő program induljon el a kórházi fertőzések tekintetében. Mindenki győztes lenne ebben: mind a betegek, mind a kormányzat, mind az egész egészségügyi személyzet. Ezért szeretnénk, ha az öt pont meg tudna valósulni” – mondta Hegedűs Zsolt, a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezetének alelnöke.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!