2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Felvétel készült arról, aki lehallgatót telepített az MTVA-hoz

,

2016. augusztus 25., csütörtök 10:58, frissítve: csütörtök 19:49

Tavasz óta nyomoz a rendőrség a köztévé lehallgatási ügyében – írja a 168 Óra. Még márciusban derült ki, hogy szervezetten hallgattak le és figyeltek meg vezetőket az MTVA-nál.

A hetilap azt írja: a televízióban tanácsadóként működő volt szolnoki fideszes polgármester, Várhegyi Attila korábbi kabinetfőnökét, a mostani üzemeltetési igazgatót, Vas Imrét felismerték a lehallgatóberendezések beszereléséről készült felvételen.

A 168 Óra azt is írja: Várhegyi Attila hivatalosan csak tanácsadója az MTVA-nak, valójában azonban ő dönt minden kifizetésről, kinevezésről és személyi változásról. A szocialisták a nyomozó hatóságoktól várnak válaszokat az ügyben.

„Az üggyel kapcsolatban az alábbi kérdéseink lennének. Vajon a lehallgatás célja a zsarolás-e? Ha igen akkor kik, kit és mivel akarnak zsarolni? Vajon az összes állami intézmény be van poloskázva? Kérdezzük a nyomozó hatóságoktól, hogy kihallgatták-e már gyanúsítottként Vas Imrét? Hiszen a lapból úgy tudjuk, hogy a készülékek beszerelésénél jelen volt” – tette fel a kérdéseket Bárány Balázs, az MSZP országos elnökségi tagja.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!