2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Cirkusztestvérek 11:00

Feltételeket szabott a kormánynak az LMP

2017. május 26., péntek 09:22

Csak akkor szavazzák meg a kormánypártok pártfinanszírozást szigorító törvényjavaslatát, ha az összes ehhez benyújtott módosító javaslataikat elfogadják.

Ezt az LMP társelnöke mondta a Hír TV reggeli műsorában.

Szél Bernadett szerint a törvényt a Jobbik ellen írták, saját benyújtott módosítóikkal pedig a kormánypártokat korlátoznák. A Fidesz–KDNP törvényjavaslata a hivatalos kampányidőszakon túl csak a piaci áron kihelyezett politikai plakátokat engedélyezné, az olcsóbban megkapott helyeket jogellenesen szerzett vagyoni előnynek minősítené.

„Van egy olyan javaslatunk, hogy csak a jelölt vagy a jelölőszervezet tudjon hirdetni, ezt akkor hívhatjuk lex CÖF-nek is. Ugyanis nekem nagyon nem tetszik az, hogy a kormány a negatív kampányának a jelentős részét outsource-olja az őskedvenc álciviljeinek, ők majd bohócos plakátokkal vizuális környezetszennyezést követnek el, miközben ők úgy csinálnak, mintha közük nem lenne hozzá. Ez nem működik, ha ezeket a módosítóinkat elfogadják, akkor el tudom hinni azt, hogy tényleg az a szándékok, amit nagyon dagályosan kijelentett Kósa Lajos, hogy ők meg akarják tisztítani a párt-, a kampányfinanszírozást, most úgy tűnik, hogy egyáltalán nem erről van szó, egyszerűen egy nagyot akarnak rúgni egy másik pártba” – közölte Szél Bernadett.

Tekintse meg a teljes interjút!

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!