2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Feloszlatták az ORÖ botrányos szövetkezetét

2017. február 27., hétfő 12:29, frissítve: hétfő 15:25

Feloszlatta magát az Országos Roma Önkormányzat által létrehozott botrányos Híd a munka világába foglakoztatási szövetkezet.

A RomNet úgy tudja, a szervezet múlt heti zárt ülésén mondták ki a jogutód nélküli feloszlatást. Az ülésen csak a szövetkezet vezetése vett részt, a több mint 700 tag nem kapott értesítést.

A korábban Farkas Flórián miniszterelnöki biztos által vezetett szervezet ellen az adóhivatal két éve folytat nyomozást költségvetési csalás miatt.

A program feladata eredetileg a roma társadalmi integráció fejlesztését szolgáló hazai és európai uniós támogatási programok figyelemmel kísérése volt, eredményt azonban nem értek el.

„Az jó dolog, hogy megszüntették, hiszen senkinek nem volt ebből – kivéve a projektben dolgozó embereknek volt haszna – magának a célszemélynek, a céltársadalomnak, akiket megcéloztak, a magyarországi cigányságnak, halmozottan hátrányos helyzetű embereknek a foglalkoztatásával kapcsolatban senkinek semmilyen pozitív dolog nem jött le. A legnagyobb problémám ezzel az egésszel az, hogy kifizetésre került 1,3 milliárd forint a magyar kormány részéről, viszont amit nem látok, az az, hogy a projektben dolgozó, kamuszerződésekkel kifizetett emberek meg azok a személyek, akik részt vettek a projektben, ezeknek a személyeknek a vagyoni felelősségét senki nem firtatta mai napig” – nyilatkozta Lakatos Oszkár, az ORÖ képviselője.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!