2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:35

Feljelenti Kósát a DK

Hír TV

2018. március 14., szerda 15:26, frissítve: szerda 20:28

Az ellenzék nem hisz a tárca nélküli miniszter magyarázkodásának, Kósa Lajos lemondását követelik és Orbán Viktor felelősségét firtatják. A Jobbik szerint a fideszes tárcavezetőnek már hivatalos papírja van arról, hogy korrupt, a DK feljelentést tesz az ügyben.

A teljes ellenzék Kósa Lajos lemondását követeli. Az Együtt szerint a miniszternek magyarázatot is kell adnia az 1300 milliárdos számlavezetési ügyre.

– Ha nem tudjuk, akkor nem marad más, minthogy azt feltételezzük hogy ez a pénz valamilyen módon bűncselekményekhez kötődik, valamilyen módon Fidesznek van ehhez köze, hiszen Kósa Lajos a Fidesz egyik legbefolyásosabb embere – fogalmazott Juhász Péter, az Együtt elnöke.

Az LMP arra emlékeztet: Kósa Lajos édesanyjának vagyonosodása nem először merül fel. Év elején derült ki, hogy a nyugdíjas óvónő vett egy fél sertéstelepet, épp attól a Fiák Istvántól, akinek a csengeri örökösnővel közös cége van.

– Benne van Fiák István, akiről viszont már bizonyosan tudjuk, bebizonyítottuk, hogy egy 100 millió forintos ajándékot adott a Kósa-család részére – nyilatkozta Hadházy Ákos, az LMP társelnöke.

A Demokratikus Koalíció feljelenti Kósa Lajost.

– Kósa Lajos állításával ellentétben nem áldozat, hanem tettestárs ebben a kérdésben. Nyilvánvalóan közreműködött pénzmosás előkészületének bűncselekményében – mondta Gyurcsány Ferenc pártelnök.

A Jobbik szerint nem csak Kósa Lajos felelőssége merül fel az ügyben.

– Kósa Lajos közjegyző előtt közokiratba foglalta, hogy ő korrupt. Innentől kezdve viszont lépni kellene ebben az ügyben, hiszen ez nem csak Kósa Lajos felelőssége ebben az ügyben, hanem a magyar miniszterelnöké is. A magyar miniszterelnök felel azért, hogy neki milyen emberei vannak a kormányban – reagált Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője.

A szocialisták szerint a kormány erkölcsileg megbukott, így a döntéseit is korlátozná.

– Felszólítom a kormányt, hogy mától semmilyen olyan döntést ne hozzon, ami a magyar adófizetők pénzét érinti – jelentette ki Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje.

A szocialisták a nemzetbiztonsági után a költségvetési bizottságának összehívását kezdeményezték.

„Kampánylyukból kampányszél fúj”

Ezzel a frappánsnak szánt mondattal intézte el a miniszterelnök Kósa Lajos zavaros ügyleteit. Orbán Viktor sajtófőnökén keresztül küldte az egymondatos választ az ATV-nek, amelyben támadásnak minősítette a Kósa Lajosról megjelent híreket.

A miniszterelnök egyik minisztere már bőbeszédűbb volt, de Szijjártó Péter is csak egy kampánytámadásnak tartja a Kósa-ügyet.

"Engem az egyáltalán nem lep meg, hogy 3 és fél héttel a választás előtt a vezető kormánypárt erős politikusai elkezdik lejáratni. Ebben semmi meglepő sincsen. Az, hogy valakit egy csaló megpróbál átejteni, és utána egyes médiumok még a családját sem átallják belevonni ebbe a kérdésbe, én ezt nem kívánnám minősíteni. Választási kampány van, választási kampány hajrája van, megpróbálnak vezető fideszes politikusokat lejáratni” – mondta Szijjártó Péter.

A világsajtót is elérte a hír

A Reuters tudósítását a vezető amerikai lap, a New York Times is átvette. Az írás szerint a miniszteren egyre nagyobb a nyomás, hogy lépjen vissza az áprilisi parlamenti választáson való indulástól. A cikk emlékeztet, hogy az Elios-botrány és a hódmezővásárhelyi vereség is gondot okoz a Fidesznek a választások előtt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!