2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Sissi zsiráfjától a biodómig

Következik:

Európai Híradó 04:00

Feljelentheti Németh Szilárdot Schilling Árpád

2017. szeptember 23., szombat 11:30, frissítve: szombat 11:48

Németh Szilárd elleni feljelentést fontolgat Schilling Árpád rendező, akit a Fidesz új kampányában a közrend lehetséges megzavarójának állítottak be. Célpont című műsorunk riportere a rendező mellett Gulyás Mártonnal és Vágó Gáborral is beszélgetett a közellenség-politikáról.

A kötcsei pikniken Rogán Antal dobta be a köztudatba a lángoló Budapest képét. Néhány nap múlva meg is nevezték a várható zavargások szervezőit. Gulyás Márton baloldali aktivista, Schilling Árpád rendező és Vágó Gábor korrupcióellenes aktivista lett téma a nemzetbiztonsági bizottság ülésén.

„Ezek nap mint nap megszólalnak, és világossá teszik, hogy mi a pálya. Azt gondolom, hogy ezt nagyon komolyan kell venni. Nagyon komoly fenyegetésnek érezzük” – fogalmazott akkor Németh Szilárd.

Azt azonban 2026-ig titkosították, hogy miért is jelent veszélyt Gulyás, Vágó és Schilling a nemzetre.

„Én el tudom képzelni, hogy egy ilyen paranoid kormány egyébként lehallgat olyanokat, akiknek visszatérően eltérő a véleménye, demonstrációkat szerveznek vagy vesznek részt rajtuk. Ezzel már korábban is számoltam” – ezt már maga Schilling Árpád színházi rendező mondta.

Vágó Gábor a népszavazásban látja a Fidesz sebezhetőségét. A korrupcióellenes referendum után újabb 12 népszavazási kezdeményezést nyújt be.

„Elég egyértelmű, hogy nincs mástól félnie a rendszernek, csakis a nép elégedetlenségétől. A nép elégedetlensége az pedig vagy tüntetésekben vagy népszavazásokban tud kulminálni. Tehát kell valami felület, ahol ez az elégedetlenség megjelenik, mert hiába van a kormányváltó hangulatú embereknek többsége a magyar társadalomban, de ez nem csapódik le a pártpreferenciákon” – hangsúlyozta Vágó Gábor volt országgyűlési képviselő.

Gulyás Márton is csak az erőszakmentes forradalomban hisz. „Tudományos tény, hogy az erőszakmentes forradalmak és az erőszakmentes ellenállás mindig fenntarthatóbb és hathatósabb eredményt tud elérni, mint bármilyen erőszakos forradalom. És ez így van egyébként, akár ha megnézzük a Martin Luther King forradalmát, akár ha megnézzük a Mahatma Gandhinnak a mozgalmát” – így Gulyás Márton.

Az aktivista a héten önfeljelentést tett, hogy kiderüljön, a rendőrség szerint is veszélyes-e a magyar demokráciára. Schilling Árpád rendező pedig a Helsinki Bizottsággal közösen fontolgat feljelentést Németh Szilárd ellen, amiért a közrend lehetséges megzavarójának állították be.

Célpont című műsorunkat, benne a riportot, teljes egészében ma este fél nyolctól láthatják a Hír Tv-n.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!