2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:35

Belföld

Feljelentéskiegészítést rendelt el az ügyészség a Szeviép-ügyben

A károsultakat képviselő jogász november végén azért fordult a Legfőbb Ügyészséghez, mert szerinte az első fokon lezárult Szeviép-perben nem vizsgálták megfelelően a szegedi városvezetés és a helyi rendőrség kapcsolatát.

  • Feljelentéskiegészítést rendelt el az ügyészség a Szeviép-ügyben

– Szabó Bálint azt mondta, hogy a Szeviép…
– Még mielőtt folytatná, nem ez a témája a sajtótájékoztatónak, és szégyellje magát, hogy ezt a kérdést felteszi. Olyan komoly kérdésekről van szó, hogy a munkavállalók mindennapi életét akarja a Fidesz most nehéz helyzetbe hozni, a családokat a Családok évében, ugye. És most ön ezzel a kérdéssel jön. Nem szégyelli magát?

Felháborodott a Szeviép és a szegedi városvezetés kapcsolatát firtató újságírói kérdésen Szabó Sándor szocialista országgyűlési képviselő az MSZP szegedi sajtótájékoztatóján. A Szeviép-károsultak jogi képviselője hűtlen kezeléssel és bűnpártolással vádolja Szeged polgármesterét. Szabó Bálint szerint a szegedi rendőrkapitányság több helyi gazdasági bűncselekménnyel kapcsolatban blokkolja a nyomozást.

„Botka Lászlót azzal vádolom, hogy a csődhelyzetben lévő Szeviép Zrt.-nek az önkormányzati megbízások utolsó milliárdjait még kifizette annak tudatában is, hogy már tisztában volt vele, hogy a Szeviép Zrt. nem fizeti ki a kisvállalkozókat. Ezzel egyrészt megvalósíthatott hűtlen kezelést, ami az önkormányzati vagyon terhére valósulhatott meg, másrészt pedig bűnpártolóként részt vehetett, és tevékenyen közreműködhetett a csődbűncselekmény elkövetésében” – fogalmazott korábban Szabó Bálint.

Az ügyészség kedd délután elrendelte a feljelentés kiegészítését.

„A dr. Szabó Bálint által tett feljelentés tárgyában a Csongrád Megyei Főügyészség feljelentés-kiegészítést rendelt el. További egy hónapja van arra, hogy érdemben állást foglaljon a tekintetben, hogy történt-e bűncselekmény, fennáll-e annak gyanúja vagy sem, és érdemben határozzon. Dr. Szabó Bálint a Legfőbb Ügyészségen tett feljelentést, amit a Központi Nyomozó Főügyészséghez továbbítottak és annak egy részét, a vagyon elleni bűncselekményekkel kapcsolatos feljelentést továbbította a Központi Nyomozó Főügyészség a Csongrád Megyei Főügyész felé. Az ügyészség álláspontja szerint a feljelentésből önmagában érdemben nem lehet állást foglalni, ezért rendelkezett a feljelentés-kiegészítésről” – tájékoztatott Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség főügyészségi csoportvezető ügyésze.

Egyértelmű a kapcsolat a Botka László és a Szeviép között a szegedi Fidesz alelnöke szerint. Tápai Péter maga is látott olyan előterjesztéseket, amelyekben szerepelt a Szeviép. Sajtóhírek szerint a Szeviép Horvátországban is kifizetetlen munkadíjakat, bankhitelt és koncessziós díjak maradtak az építőipari vállalkozás után.

„Nemcsak a magyarországi vállalkozásokat kívánta tönkretenni a Szeviép, hanem most már a globális piacokon is ezt történt. Meglepődve tapasztaltuk, bár úgy gondolom, hogy szinte várható volt az ilyen ügyeknek a felbukkanása. Innentől pedig most már érthető, hogy miből telik Pistrui Lászlónak jachton furikázni Horvátországban, amiről azt nyilatkozta, hogy most már kinőtte az Adriát. Hát ebből a pénzből ki is lehet” – vélekedett Tápai Péter.

A Pestisracok.hu közben arról írt, hogy a drága karórákat sem vetette meg az egykori Szeviép-vezér. A portál 3 darab milliós karórát azonosított az első fokon több mint 5 év börtönre ítélt egykori milliárdos vagyontárgyai között.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!