2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Felfüggeszthetik Farkas Flórián mentelmi jogát

2017. május 10., szerda 10:25, frissítve: szerda 10:47

A fideszes parlamenti képviselőt addig nem tudják gyanúsítottként beidézni az Országos Roma Önkormányzat körüli botrányok kapcsán, amíg mentelmi joga védi.

Hamarosan felfüggeszthetik Farkas Flórián mentelmi jogát az Országos Roma Önkormányzatnál történt szavazatvásárlás miatt – írja a Romnet. Erre azért lehet szükség, mert a fideszes parlamenti képviselőt addig nem tudják gyanúsítottként beidézni, amíg mentelmi joga védi.

Az oldalnak a tanúként már meghallgatott kisebbségi képviselők azt mondták: az ügyben eljáró ügyész egyértelművé tette, hogy Polt Péter legfőbb ügyészt arra kéri, kezdeményezze a miniszterelnöki biztos mentelmi jogának felfüggesztését. Még tavaly jelent meg egy hangfelvétel, amelyen Farkas Flórián havi 350 ezer forintos fizetést ajánl hat ORÖ-s képviselőnek, ha cserébe segítenek elmozdítani elnöki posztjáról Hegedüs Istvánt. A Központi Nyomozó Ügyészség a Hír TV-nek nem erősítette meg, de nem is cáfolta a Farkas Flóriánnal kapcsolatos sajtóértesülést.

„A Központi Nyomozó Főügyészség egy magánszemély feljelentése alapján rendelt el nyomozást hivatali vesztegetés bűntette miatt. A nyomozás határideje 2017. augusztus 1. Az ügyben nincs gyanúsított. Arról, hogy várhatóan lesznek-e az ügyben gyanúsítottak, illetve kik, előzetesen nem adható tájékoztatás a nyomozás érdekeire tekintettel. A sajtóban ezzel kapcsolatban megjelent találgatásokat, illetve értesüléseket nem kívánjuk kommentálni” – mondta Simon Richárd helyettes szóvivő.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!