2024. 05. 08. Szerda Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Sötétségben, fényben - Útközben Csender Leventével 03:00

Felfüggesztett börtön az egykori főszerkesztőnek

2016. május 23., hétfő 20:41

Felfüggesztett börtönnel megúszta a hajléktalan biciklis elgázolását a Népszabadság egykori főszerkesztője. A bíróság nem találta bizonyítottnak a cserbenhagyást sem. Murányi Marcell és védője tudomásul vette az ítéletet, az ügyész súlyosításért fellebbezett.

Letöltendő börtönt kért az ügyész a hajléktalan biciklist elsodró egykori főszerkesztőre. Murányi Marcell a baleset idején a Népszabadság első embere volt. Az István utcánál egy trolit kikerülve ütötte el Bazsika Tibort 2015 március 30-án. A férfi tavaly április 26-án halt meg a Péterfy kórházban.

„Murányi Gábor Marcell vádlott bűnös, közúti baleset gondatlan okozásának a vétségében, a BTK 235.sz. 1-2. bek. b. pontja alapján. Ezért őt a bíróság 1 év 8 hónapi szabadságvesztésre és 2 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítéli. A szabadságvesztés végrehajtási fokozatát fogház fokozatban jelöli meg. A szabadságvesztés végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggeszti” – mondta ki Balassa Zita, a Pesti Központi Kerületi Bíróság bírája.

A bíróság nem találta bizonyítottnak a cserbenhagyást, mivel Murányi később visszatért a helyszínre és vallomást is tett a rendőröknek. Állítása szerint nem észlelte az ütközést, csupán az autóján keletkezett karcolást vette észre.

„Soha sem szabad elégedettségről beszélni egy olyan ügyben, ahol meghal egy ember. Én azt gondolom, hogy a bíróság a jogszabályoknak megfelelő ítéletet hozott. Valóban minden tekintetben figyelembe vette a védelem álláspontját” – fejtette ki Tuza Péter, a vádlott védője.

Az ügyész súlyosításért fellebbezett. Murányi Marcell és védője tudomásul vette az ítéletet.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!