2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Felesége kedvében járt Bánki Erik

2017. június 20., kedd 06:33, frissítve: kedd 08:36

A Magyar Nemzet azt írja: a parlament gazdasági bizottságának fideszes elnöke javaslatára került be a múlt héten a látványsportok közé, így a taopénzek által támogatott rendszerbe a röplabda.

A kormánypárti politikus felesége a Magyar Röplabda Szövetség strand- és szabadidősröplabda-bizottságának elnöke, aki a kormányközeli Nemzeti Sportnak nyilatkozva üdvözölte a módosítást.

Bánki Erik az Országgyűlés előtt úgy érvelt a röplabda mellett: 2011, a látványcsapatsport támogatási programjának indítása óta töretlen népszerűségnek örvend; javult a létesítményhelyzet, valamint növekedett a rendszeres testmozgást végzők és az igazolt játékosok száma is.

Mint mondta, a módosító javaslat bővíti a látványcsapatsportok körét, így a labdarúgás, a kézilabda, a kosárlabda, a vízilabda és a jégkorong mellé bekerülne a röplabda is. Hozzátette: a javaslat emellett uniós jogharmonizációt is szolgál. A gazdasági bizottság elnöke ugyanakkor a tao rendszerének eredményei felsorolása közben nem tért ki arra: ha nem is teljesen ellenőrizetlenül, de mindenképpen az elvárható szoros kontroll nélkül áramlott közel 320 milliárd forint a kiemelt öt látványsportágba 2011 óta.

A lap megjegyzi: a taorendszerrel 2011 óta 320 milliárd forintnyi közpénz áramlott a látványsportágakba, ez kétharmada a magyar felsőoktatás költségvetésének.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!