2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

A szabadság bolond körei

Következik:

Híradó 12:00

Feles rendelkezésekkel vágna rendet a Fidesz

2017. június 22., csütörtök 17:14, frissítve: csütörtök 17:55

Feles jogszabálytervezetekkel fut neki újra a Fidesz a plakáttörvény elfogadásának.

Lázár János kancelláriaminiszter szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a Fidesz 2010 óta küzd a politika tisztaságáért. Mivel a kormánytöbbségnek nincs kétharmada, ellenzéki szavazatokra pedig nem számítanak, feles rendelkezésekkel próbálnak rendet vágni az átláthatatlan pártfinanszírozásban.

„Nem hiszem azt, hogy a jelen politikai körülmények között egy átlátható pártfinanszírozási javaslathoz a kétharmados többség megteremthető. Most nyilvánvaló, hogy a Fidesznek abban áll a felelőssége, hogy feles törvényekkel is megpróbálja az átláthatóságot biztosítani és garantálni, hiszen a köztársasági elnök azért küldte vissza a korábbi plakáttörvényt, mert úgy gondolta, hogy a kétharmados részek nélkül az egész ellentmondásos, értelmetlen és zagyvaság. Ezért most ebben megpróbálunk feles törvényekkel rendet vágni” – fogalmazott a miniszter.

A Fidesz pénteken másodszor próbálja keresztülverni a Jobbik kormányellenes kampánya után kitalált plakáttörvény-tervezetet. Orbán Viktor nem jön haza a szavazásra. >>>

Az egyik ellenzéki képviselő szerint  betegágyról hívták be a tegnap elhunyt Rubovszky Györgyöt az elbukott plakáttörvény szavazására a kormánypártok. >>>

Hazaárulással ér fel az, ha valamelyik ellenzéki politikus segít a kormánypártoknak elfogadni a plakáttörvényt a Jobbik alelnöke szerint. Z. Kárpát Dániel szerint a Fidesz kommunista diktatúrát épít ki, és ennek része az a módosítás, amelyről holnap szavaz rendkívüli ülésen az országgyűlés.

„Egy ennyire arrogáns, gusztustalan, és kommunista típusú törvényjavaslatot, amely – tudom, nagyon elcsépelt ezt mondani, de – alapjogokat sért, véleménynyilvánítás szólásszabadságát sérti, de én magam sem gondoltam volna, hogy jobbikos képviselőként kiálljak, de hát kell, mert ez a kormányzat olyan elképesztő kommunista diktatúrát épített ki, ami a párját ritkítja {...} hazaárulással felérő lenne engedni tobzódni ezt a helyzetet, ez a plakáttörvény ennek egyik tünete” – mondta a jobbikos politikus.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!