2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Felborult egy busz az M5-ösön

,

2015. július 14., kedd 11:46, frissítve: kedd 11:52

Felborult egy bolgár busz az M5-ös autópályán. 21 embert szállítottak kórházba, többen súlyosan megsérültek. Az utasok egy osztrák állampolgár kivételével valamennyien bolgárok, összesen 39-en voltak a buszon.

Felborult egy bolgár busz az M5-ös autópályán. 21 embert szállítottak kórházba, többen súlyosan megsérültek. Az utasok egy osztrák állampolgár kivételével bolgárok voltak. A két sofőr mellett 37-en utaztak a buszon.

– Egy bolgár honosságú autóbusz haladt Budapest felől Szeged felé, amikor a csengelei pihenőhely közelében a sofőr eddig tisztázatlan okok miatt elveszítette uralmát a jármű felett, lehaladt az autópályáról, majd felborult. A mentőktől kapott tájékoztatás szerint a balesetben 21 embert vittek kórházba, közülük nyolcan sérültek meg súlyosan, egyikőjük állapota életveszélyes. A helyszínen maradt sérülteket, akiket nem kellett kórházba vinni, azokat Kistelekre szállítják, amíg megérkezik értük a mentesítő járat. A baleset körülményeit a Csongrád megyei rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztálya vizsgálja – közölte Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A legfrissebb információk szerint a busz vezetője szenvedett életveszélyes sérüléseket, rajta kívül heten súlyosan, sokan pedig könnyebben sérültek. „A sérülteket több település kórházaiba szállítottuk, így a szegedi sürgősségire, a kecskeméti megyei kórház sürgősségire, illetve Szentes város sürgősségi osztályára vittünk sérülteket. Többségükről elmondható, hogy zömmel töréses, zúzódásos sérüléseket szenvedtek, a súlyos sérülések közt voltak zárt hasi sérülések. A helyszínen munkatársaim zömmel fájdalomcsillapítást, törésrögzítést és állapotstabilizálást hajtottak végre” – fogalmazott Túri Mihály vezető mentőtiszt.

A balesettel összefüggésben a rendőrség tömegszerencsétlenség, közúti baleset gondatlan okozásának bűntette miatt indított eljárást.    

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!