2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Fél áron tekinthették meg a születésnapos Ashát

2016. február 14., vasárnap 16:01, frissítve: hétfő 01:08

Szénatortával ünnepelte 3. születésnapját Asha, a kiselefánt, aki 2013-ban éppen Valentin-napon született. A fővárosi állatkertnek február 14-e így kettős ünnep. A hétvégén ezért a gyerekek ingyen, a szerelmespárok pedig fél áron mehettek be a városligeti intézménybe.

Szapora léptekkel bújt elő az elefántházból Asha. Nagy nap ez számára, a 3. születésnapját ünnepli. A kiselefántot édesanyja kíséri, és az apa is csatlakozott hozzájuk. A speciális tortát egy galgahévízi pékségben készítették elő. A tortalapokat zabból, korpából és lisztből sütötték.

„A tortalapok közé krémnek egyszerű rétiszéna-szeleteket raktak a kollégáim, és hát természetesen díszítést is kapott a torta: banánból, kiviből, ananászból, almából és egyéb finomságokból, Sőt nem maradt el az az apró díszítés sem, ami a cukrászdákban általában ilyen csokiforgácsból készül, hát, itt nem abból készült, hanem földimogyoróból. Egy egész zsáknyi földimogyorót fölpakoltak a kollégáim erre a tortakészítményre, úgyhogy ilyen előkészítés után kaphatták meg az ételeket” – mondta a kiselefánt eledeléről a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője, Hanga Zoltán.

A kerítés mögött tömeg ünnepelt együtt Ashával, Volt persze olyan is, akit a jó idő csábított ki. De a  szerelmespároknak sem kellett csalódniuk. Asha születésnapján a látogatókat is megajándékozta a Fővárosi Állat- és Növénykert. A 14 év alatti gyermekek ingyen jöhettek be, a párok pedig ketten egy jegy áráért, szerelmüket pedig egy csókkal bizonyíthatták.

A kiselefánt hosszú távra is berendezkedhet, az állatkert tervei szerint ugyanis Asha Budapesten marad a fővárosi elefántcsorda tagjaként.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!