2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Fekete-Győr szerint álvita alakult ki a V. kerületben

Hír TV

2017. november 3., péntek 21:02, frissítve: péntek 21:11

Fennáll a veszély, hogy nyerhető körzeteket veszít a fővárosban az ellenzék, ha egymás ellen indulnak. Erről beszélt a Hír TV-nek egy politológus, aki szerint azért döcög mégis az ellenzék koordinált jelöltállítása, mert százmilliós kampánytámogatások forognak kockán. A Budapesti 1-es körzetben már ketten is bejelentkeztek, az Együtt és a Momentum elnöke egymásnak üzenget.

Álvitának tartja az Együtt elnökével kialakult problémát a Momentum elnöke. Fekete-Győr András 180 fok című műsorunkban azt mondta: hat hónappal a választások előtt nem egymással kellene vitáznia az ellenzéki pártok vezetőinek.

„Hat hónappal a választások előtt, én azt gondolom, hogy ez picit ilyen álvita, amiben vagyunk, hogy most az ellenzékből milyen pártelnökök hol indulnak. Hat hónapig bizonyítania kell mindenkinek az adott választókörzetben, ebben senkinek nincs előjoga” – jelentette ki a pártelnök.

Üzengetés

Korábban a Facebookon üzent az Együtt elnöke a Momentum vezetőjének, hogy álljon be mögé. Juhász Péter szerint nem lesz kormányváltás ha olyan emberek indulnak egymás ellen, akik ugyanazért küzdenek.

„Mi az Együttben kitartunk amellett, és most is ezt mondjuk, hogy nem megyünk közös listára ezen pártokkal, nem közösködünk, nem borulunk össze, de viszont együttműködni, darabra mindenkivel szükséges különben a Fidesz marad kormányon” – jelentette ki ennek kapcsán Juhász Péter a Hír TV-ben. A Momentum elnöke a Magyar Nemzetnek adott interjúban válaszolt, itt arról beszélt, hogy akár vissza is lépne Juhász javára, de szerinte ő jobb jelölt.

A kormánypártoknak kedvez az ellenzék acsarkodása – állítja a Hír TV által megkérdezett politológus. Nagy Attila Tibor szerint minden pártnak fontos, hogy egyéni jelölteket indítson a 106 körzetben, ez ugyanis több száz millió forint kampánytámogatást jelent.

„Figyelemfelhívás, most azon megy a harc, hogy ki ellenzékibb, ki képviseli jobban az Orbán-ellenességet” – vélte a szakértő.

Az LMP korábban tárgyalt a Momentummal egy lehetséges összefogásról, de a mozgalom egyik fesztiválján, az ökopárti Ungár Péter többeket zaklatott, ezután megszakadtak az informális egyeztetések. Az LMP elnökségi tagja most azt mondta: nem valódi demokrata az, aki előírja egy másik pártnak, hogy kit és melyik választókerületben indítson.

„Nem értem ezt a vitát, egy választáson elindul több ember, egy választókerület képviseleteként, és akire a legtöbben szavaznak, az lesz annak a választókerületnek a képviselője” – értékelt az LMP-s politikus.

A Hír TV úgy tudja Fidesz Böröcz Lászlót, a Fidelitas elnökét jelöli a választókörzetben, ahol korábban Rogán Antal többször is nyert.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!