Fekete-Győr: 2018-ig repít minket az energiánk

NT, 2017. augusztus 7., hétfő 21:14
Nincs szó belső feszültségről, teljesen természetes, ha egy akkora mozgalomban, mint a Momentum, vannak változások – Fekete-Győr András elnök a Hír TV vendégeként így magyarázta, hogy rövid időn belül megint lemondott egy elnökségi tag a pártban. Bejelentette: október 15-én ismertetik választási programjukat.

A világ legtermészetesebb dolga Fekete-Győr András szerint, hogy egy olyan dinamikusan növekvő szervezetben, mint a Momentum, vannak változások. „Ez teljesen természetes, a Momentum egy olyan demokratikus közösség, amelyben nem egyszemélyű vezetők vannak, hanem igenis itt csapatmunka van” – jelentette ki a Hír TV-ben a párt elnöke azzal kapcsolatban, hogy héten belül már második tagját veszítette el a szervezet elnöksége.

Fogy a szufla
Veszített a kezdeti lendületből a Momentum a szimpatizánsok szerint. A mozgalom, amely időközben párttá alakult, év elején berobbant a közéletbe a budapesti olimpiai megtorpedózásával. A hívek karakteresebb pártra vágynak, és hiányolják az egyértelmű üzeneteket. Bővebben >>>

Elárulta, nemrég két fontos ülése volt a közösségüknek, az egyik egy országos választmányi ülés volt, a másik pedig egy egész napos küldöttgyűlés. „Nagyon magával ragadó ülés volt, átbeszéltük az országos ügyeinket, és elkezdtük a felkészülést az őszi kampányra” – számolt be a történtekről Fekete-Győr.

Kitért rá, nem a választmányi ülésen elhangzottak miatt távozik Kádár Barnabás, aki a Nolimpia kampány koordinátoraként kezdte, majd később igazgató lett. „Itt nem történt semmi, ezzel csak azt szeretném mondani, hogy mennyi minden változik. Az egyéni választókerületi jelölteket is folyamatosan állítjuk ki, vasárnap pedig a küldöttgyűlés elfogadott egy olyan határozatot, miszerint kimondjuk, hogy a Momentum nem hajlandó összefogni semmilyen párttal, ugyanis mi egy új politikai generációt építünk és képviselünk” – jelentette ki.

Arra a kérdésre, hogy pont ez, hogy nem fognak össze senkivel, okozott-e feszültséget, Fekete-Győr határozott nemmel válaszolt.

– Ezt a határozatot konszenzussal fogadta el a Momentum küldöttgyűlése.
– Akkor elárulja, hogy mi volt a vita tárgya?
– Ezek személyes és különböző szervezeti kérdések. Annyi vitás pont lehet egy szervezet életében.
– De nem ilyen kardinális, hogy együtt vagy külön…
– Nem ilyen kardinális. […] Nem azért kezdünk el politizálni, hogy bárkivel is összefogjunk.

Október 15-én jelentik be a Momentum választási programját, szerintük ez még nem késő, és az sem baj, hogy addig csak annyi marad bizonyos, hogy le akarják váltani Orbánt. „Az az energia, ami bennünk van, egészen 2018-ig el fog repíteni bennünket, a programmal együtt” – vélekedett.

A teljes beszélgetés:

hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés