2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Belföld

Fejedelmi hallakoma Szigligeten

Több tonna süllőt esznek meg a következő napokban Szigligeten. A balatoni településen most háromnapos fesztivált szentelnek a tóban is őshonos halfajnak.

  • Fejedelmi hallakoma Szigligeten

Nem olcsó a süllő, egységesen 9500 forint volt kilogrammja a szigligeti süllőfesztiválon. Mégis több ezren látogatnak ki minden évben a rendezvényre.

„Nagyon nagyon finom, én mindenféle halat szeretek, hát hétközben nem nagyon, az öcsém horgász, az esetleg fog, akkor igen, nem olcsó. De ilyenkor minden egyes évben itt vagyunk, és ilyenkor megengedjük magunknak, hogy egyet megeszünk ketten, egy ilyen nagyobbat.” – mondja egy látogató, Boza Vilma. Parázs felett pirítva vagy paprikás lisztbe forgatva – olajban sütve is ínycsiklandó fogás a süllő. Akár 5 tonnát is eladnak a halsütödék a fesztivál ideje alatt.

„Egy paprikás lisztbe forgatjuk be a besózott, beirdalt halat, és ezt egy hideg vízbe belemártjuk, tehát lesz egy glazúr rajta, és utána még egy paprikás lisztet, tehát dupla réteg paprikás liszt van rajt, és ezt egy jó forró olajba beletesszük, és ez nagyon jó ropogósra sül, de mégis omlik, és szaftos marad, tehát bezárja kvázi a szaftokat a halba.” – nyilatkozta Vincze Péter, a Kikötő Étterem vezetője. 

A süllőfesztivál Szigliget egyik legnagyobb tömegeket vonzó rendezvénye. A polgármester szerint egész éves turizmust csak úgy lehet elérni, ha a nyári szezonon kívül is várják szolgáltatások a vendégeket.

„Nagyon sokan látogattak el a jégpályára, nagyon sokan vették igénybe a szaunát, nagyon sokan voltak tavaly is a süllőfesztiválon, az újévi csobbanáson, nagyon sokan csak sétálni jönnek le ide a strandra, és örülnek annak, hogy télen is van egy nyitvatartó vendéglátó egység, vizes blokk, tehát én úgy gondolom, hogy a Balatonnak ez a jövője.” – mondja Balassa Balázs Szigliget polgármestere. Az idei a 13. süllőfesztivál volt a sorban. A rendezvény október 22-ig tart.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!