2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Vezércikk 14:00

Feje tetejére áll Budapest Netanjahu látogatása miatt

2017. július 17., hétfő 11:07, frissítve: hétfő 12:49

Komoly útlezárásokkal jön az izraeli miniszterelnök, a ferihegyi gyorsforgalmi utat várhatóan 3 és 5 óra között lezárják, és korlátozzák a belváros forgalmát is. Reptérzár nem lesz.

Várhatóan 3 és 5 óra között lezárják a Ferihegyre vezető vezető gyorsforgalmi utat, mert Budapestre érkezik az izraeli miniszterelnök. Ezalatt tömegközlekedéssel és autóval sem lehet majd megközelíteni a repteret.

A Hír TV reptéren tartózkodó munkatársa kiemelte: reptérzár nem lesz. A repülőtér forgalma zavartalan lesz, már ami a gépek indulását és érkezését illeti, erről már Hardy Mihály, a BA szóvivője beszélt híradónknak. A közutakon várható körülbelül 10-15 perces lezárás, addig amíg az izraeli miniszterelnököt szállító konvoj elhalad a repülőtérről a város irányába, tette hozzá.

„Az utasok a szokásos két óránál is korábban jöjjenek ki – tanácsolta a szóvivő, hozzátéve: hiszen ha a 10-15 percre lezárják mondjuk a gyorsforgalmi utat, akkor onnan már elég nehéz kikecmeregni autóval. Tehát mindenképpen korábban jöjjenek ki a szokásosnál, de egyébként a terminálon belül ebből semmit nem fognak érzékelni az utasok.”

Benjamin Netanjahu érkezése miatt nemcsak Ferihegyen, hanem a belvárosban is lezárnak több utat – elsősorban a Deák tér környékén.

„Delegáció közlekedése miatt korlátozásokra számíthatnak mától csütörtök estig szakaszosan és időszakosan a belvárosban a Deák Ferenc tér környékén, az M3-as fővárosi szakaszán, a Hősök terén, az Andrássy úton, a Lánchídon, az Erzsébet hídon, illetve a budai Várban. Az érintett tömegközlekedési járatok rövidített, illetve módosított útvonalon közlekednek. A 16-os autóbusz a Deák Ferenc tér helyett az Arany János utca metrómegállóig közlekedik. A 15-ös és a 115-ös autóbusz a Gyöngyösi utca, illetve az Árpád híd irányában módosított útvonalon jár, a Deák Ferenc tér és a Kossuth Lajos tér közötti megállókat nem érinti” – tájékoztatott Pongrácz Dániel, a BKK Info munkatársa.

Izraeli miniszterelnök 30 éve nem járt Magyarországon, Netanjahut a terrorelhárítás védi, háromnapos látogatása alatt Orbán Viktor kormányfővel és Áder János köztársasági elnökkel is találkozik majd.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!