2024. 09. 10. Kedd Nikolett, Hunor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Fehérgalléros bűnöző is szerzett letelepedési engedélyt

, ,

2016. szeptember 6., kedd 13:35, frissítve: szerda 16:00

Fehérgalléros bűnöző is szerzett letelepedési engedélyt – írja a Magyar Nemzet. Az adócsaló orosz egy offshore paradicsomban kiállított erkölcsi bizonyítvánnyal játszotta ki a magyar hatóságokat. Tehette mindezt azért, mert a büntetlen előéletet nem annak az országnak kell igazolnia, ahol az illető állampolgár. Az erkölcsi bizonyítványt ott adják ki, ahol a letelepedési kötvény vevője lakott vagy tartózkodott, mielőtt Magyarországra utazott. A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára szerint komolytalanok a lap állításai.

„A rendőrség, a Terrorelhárítási Központ, az Alkotmányvédelmi Hivatal, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal. Tehát négy szervezet is ellenőrzi azokat, akik bevándorlási kötvényt akarnak vásárolni Magyarországon. 30 napon belül kell az ellenőrzéseket lefolytatni. Tehát minden olyan jogi föltétel adott, amely a biztonsági kockázat csökkentését lehetővé teszi” – jelentette ki korábban Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Hiába a szigorú átvilágítás, a magyar hatóságokat mégis sikerült kijátszania egy orosz bűnözőnek – tudta meg a Magyar Nemzet. A lap kedden azt írta: elítélt, börtönviselt adócsaló is vásárolta a magyar letelepedési kötvényt, amivel szabad utazást nyert Magyarországon és az Európai Unión belül.

St. Kitts és Nevis, egy két kis szigetből álló karibi ország. A lap szerint itt jelentett be lakcímet a magyar kötvényt megvásárló orosz állampolgár. Így már igényelhetett is erkölcsi bizonyítványt a szigeten, amiben már nyoma sincs a korábbi bűncselekménynek.

A szocialisták a program leállítását követelik, míg a Jobbik felülvizsgálná a már kiadott kötvényeket. „Követeljük, hogy függesszék fel a programot nemzetbiztonsági kockázatok miatt is. A már kiadott kötvényeknek a tulajdonosait, birtokosait vizsgálják át újra, megfelelő módon” – mondta Staudt Gábor országgyűlési képviselő.

„A szegény bevándorló nem jó bevándorló, a gazdag bevándorló jó bevándorló” – Hadházy Ákos LMP-társelnök szerint a kormány bűnözőknek segít az Európai Unióba bejutni.

Az Együtt pedig az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottsága elé vinné az ügyet. „Önmagában az, hogy befektetésért állampolgárságot lehet szerezni, az egy jól működő dolog is lehetne. Csak nem így, nem Rogán Antal kezében, nem ebben a korrupt sémában. A Nemzetbiztonsági bizottságnak ezt vizsgálnia kellene” – hívta fel a figyelmet Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára szerint azonban hamisak a Magyar Nemzet értesülései. „Ez a cikk komolytalan állításokon és rágalmakon alapul. Meg nem nevezett külföldiekre hivatkozik és így nehéz komolyan venni” – érvelt Dömötör Csaba.

Az államtitkár válaszában kitért arra, hogy ha valaki méltatlannak bizonyul, akkor visszavonható a letelepedési engedélye.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!