2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Fehérgalléros arabbal üzletel a kormány?

,

2016. április 7., csütörtök 15:16, frissítve: csütörtök 20:45

Nemzetbiztonsági kérdés lehet az egykori Postabank-székház eladásából. A Jobbik a miniszterelnök vejével közvetetten kapcsolatba hozható ingatlanügylet kivizsgálását kezdeményezi a parlament szakbizottságában. A vevő egy zavaros múltú szaúdi milliárdos.

A József nádor téren az épülő mélygarázs a hírek szerint egy luxusszállót szolgálna ki, amelyet a Nemzetgazdasági Minisztérium és a volt Postabank-székházban alakítana egy szaúdi milliárdos. Az arab üzletember az egykori bankszékházat már meg is szerezte, az eladó egy magyar kft. volt, a kft. anyacégének alapításában Orbán Viktor veje, Tiborcz István is segédkezett.

A külföldi befektetőt, Ghaith Pharaont a tekintélyes Forbes Magazin 2008-ban a világ tíz legkeresettebb fehérgalléros bűnözője közé sorolta, az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda, az FBI pedig maffiavádak miatt körözte egy időben – írta a Heti Válasz.

A Jobbik szerint az ingatlanügylet nemzetbiztonsági kockázatot jelenthet. „Akik benne vannak ezekben a bizniszekben, azok utána zsarolhatóvá válhatnak. Ha valaki zsarolhatóvá válik, akkor ott Magyarország függetlenségéről van szó. Hiszen ha a magyar kormány, ha a magyar miniszterelnök, ha a magyar miniszterelnök környezete zsarolhatóvá válik, akkor nem Magyarország érdekében fognak dönteni különböző kérdésekben. Felszólítjuk Orbán Viktort, felszólítjuk a Fidesz-kormányt, hogy fejezzék be azt, hogy Magyarországot egy üzleti tevékenységnek tekintik” – mondta Szilágyi György országgyűlési képviselő.

Az LMP szerint a keleti nyitás politikájából nem az ország, hanem kormányközeli üzletemberek profitálnak elsősorban. „Az egész keleti nyitás nem szolgál másra, mint hogy a fideszes háttérországot feltőkésítsék. Ugyanis ma azt látjuk, hogy a Fidesz kvázi egy közvetítői szerepet játszik a hazai oligarchái és az arab oligarchák között, abban munkálkodik, hogy a magyar emberek vagyonát, Magyarország vagyonát hogyan tudja átjátszani már nemcsak a saját emberei számára, hanem külföldiek számára is” – hangsúlyozta Gál József, az LMP szóvivője.

A Demokratikus Koalíció szóvivője arra utalt, hogy a szaúdi milliárdos kapcsolatban állt a pénzrejtegetésre is alkalmas iszlám hálózattal, a hálózatot az al-Kaida is használta. „Orbán Viktor vizet prédikál és bort iszik, állítólag a magyarokat védi, az embereket, Európát és kereszténységet, közben pedig körözött bűnözőkkel, terroristákkal köt zsíros ügyleteket” – fogalmazott Gréczy Zsolt szóvivő.

Ghaith Pharaon érdekelt a pakisztáni olajüzletben, a pakisztáni olajpiacon a MOL is jelen van.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!