2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Fegyelmi indulhat Márki-Zay Péter ellen

Márki-Zay Péter elleni vizsgálóbizottság felállításáról döntött a hódmezővásárhelyi közgyűlés. A Fidesz–KDNP frakció arra kíváncsi, hogyan vállalhatott kötelezettséget a polgármester 170 millió forint értékben egy beruházásra közgyűlési felhatalmazás nélkül. Márki-Zay Péter úgy fogalmazott: csak így lehetett megmenteni a 170 millió forintot, áll a vizsgálat elé. A hétfői rendkívüli közgyűlésen a képviselők megszavazták a költségvetés módosításait, így továbbra is működhet a város.

  • Fegyelmi indulhat Márki-Zay Péter ellen

Anélkül indította el a strand 170 milliós víztisztító berendezésének beruházását a város, hogy azt a költségvetés nem hagyta jóvá. Márki-Zay Péter szerint 5 alkalommal a kormánypártokon hiúsult meg a költségvetési átcsoportosítás.

„A döntés, amit nekem meg kellett hozni az az, hogy megbízom abban, hogy önök a város érdekében, józanul jóvá fogják hagyni az átcsoportosítást, vagy esetleg nekem azon kellett volna aggódnom, hogy önök nem fogják jóváhagyni, inkább vizsgálóbizottságot és politikai botrányt akarnak belőle csinálni” – fogalmazott a polgármester.

A kormánypártok által kezdeményezett vizsgálóbizottság januárban kezdheti meg a munkáját a polgármester ellen. Ha bebizonyosodik a számviteli fegyelem megsértése, akkor fegyelmi eljárás indulhat és akár feljelentés is születhet a polgármester ellen.

„A polgármester 170 millió forint értékben, fedezet nélkül vállalt kötelezettséget egy beruházásra, amelyre nem lett volna lehetősége. Ez a számviteli törvény súlyos megsértését jelenti, sőt, felveti még a hűtlen kezelés gyanúját is. Ezért azt gondolom, hogy feltétlen szükséges az a pénzügyi-gazdasági bizottság vezetésével kivizsgálásra kerüljön, hogy mi történt, hogyan történhetett meg, hogy a polgármester 170 millió forintra kötelezettséget vállaljon” – közölte Hegedűs Zoltán, a helyi Fidesz–KDNP frakcióvezetője.

Márki-Zay Péter azt mondja, hogy kénytelen volt közgyűlési jóváhagyás nélkül elindítani a beruházást, különben 170 millió forintot veszített volna a város.

„Az egyik sorról a másikra kellett volna áttenni az erre a célra előirányzott, meglévő 170 milliós összeget. Tehát ők vagy jóváhagyták volna ezt az átcsoportosítást, és akkor minden rendben van. Eddig obstrukcióval mindig levették a napirendről, és nem szavazták, most pedig, amikor ennek ellenére kénytelenek voltunk elindítani a beruházást, hogyha nem akartuk elveszíteni a város számára annyira fontos 170 millió forintos beruházást, most ők ebből fognak egy fegyelmi ügyet kreálni a végén. Én nyugodt lelkiismerettel állok a vizsgálat elé” – közölte.

A közgyűlésen döntöttek arról is, hogy az idei 15 millió forint helyett 50 millió forintért továbbra is a Dél-Alföldi Közlekedési Központ szolgálja ki a helyi tömegközlekedést Hódmezővásárhelyen.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!