2024. 09. 07. Szombat Regina napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Csörte 09:05

Fáznak a betegek a kórtermekben

2015. december 15., kedd 20:23, frissítve: szerda 17:43

Fáznak a betegek az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet kórtermeiben. Egy gerincsérvvel kezelt beteg a Hír TV rejtett kamerái előtt azt mondta, a betegek egyetlen lehetősége a takaró, a fűtést sokszor csak éjszakára kapcsolják be az épület energetikai korszerűsítése miatt.

Csaknem egymilliárd forintból korszerűsítik Budapesten az Országos Reumatológiai és Fizikoterápiás Intézetet. Takarékos izzókat helyeznek a régiek helyére, felújítják a fűtőrendszert, és minden nyílászárót kicserélnek. A munkálatokat a napokban kezdték, a kórházat mégsem zárták be erre az időszakra. A betegek fáznak, előfordult, hogy késő este kapcsolták be a fűtést az intézményben.

„Napközben hidegben vagyunk. Tegnap este tíz óráig nem kapcsolták be a fűtést.” A nő néhány napja érkezett az intézetbe, gerincsérvét kezelik. Arcát és hangját nem vállalta, mert attól fél, ha felismerik, nem kap ellátást. „Egy mosdót használtunk a munkásokkal, vécépapírt és szappant nem biztosít a kórház, ez nyilvánvalóan manapság sajnos így van máshol is, de a munkások számára sem biztosítottak, úgyhogy az ütvefúró használati utasításával igyekeztek tisztán tartani magukat” – tette hozzá.

Az illemhelyen, fél órával a takarítás után már használt újságpapír hevert a padlón. Egy felirat fogadta a hydroterápiára érkezőket. Meleg víz sincs a részlegen. Szerdától már a hydroterápia is szünetel a kórházban. A betegek attól félnek, csak fél év múlva kapják meg a fontos kezelést, olyan hosszú ugyanis a várólista.

Reagált az ORFI
„Jelenleg, valóban energetikai korszerűsítési munkálatok zajlanak az ORFI egyes épületeiben, amiről a betegeket a felvételkor tájékoztatjuk. A felújítással kapcsolatos nehézségek ellenére, a járó- és fekvőbetegek szakszerű ellátása folyamatosan biztosított. A kórház vezetősége mindent megtesz azért, hogy a felújításból adódó kellemetlenségekből a legkevesebbet érezzék az intézményben kezelt betegek, akik számára igyekszünk a lehető legjobb körülményeket biztosítani. A korrekt tájékoztatás érdekében szeretnénk megjegyezni, hogy az intézetben semmilyen formában nincs fekvőbeteg várólista” - reagált riportunkra az Országos Rehabilitációs és Fizioterápiás Intézet.



A veszprémi kórháznak nincsenek anyagi problémái, mégis 16 orvos akar távozni. A belgyógyászok a főorvosuk miatt hagynák el munkahelyüket, többen arra panaszkodnak, hogy felettesük rendszeresen megalázza őket. Az orvosok október elején adtak ultimátumot az intézmény vezetőjének. „Írtak a kollégák, hogy egy személy és a többi kolléga között feszültségpont alakult ki. Leültünk velük, kölcsönösen megbeszéltük ezt a kérdést, és úgy döntöttünk, hogy kivesszük ebből a gócpontból a főorvos asszonyt, ennek következtében a többiek maradtak és ellátják a munkájukat. Az illető főorvos asszony, aki egyébként két szakvizsgával rendelkezik, pedig a szakmai tudását más osztályon kamatoztatja” – nyilatkozta Rácz Jenő, a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója.

A fővárosi Szent István Kórházból egy kinevezési vita miatt távozik 12 ápoló.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!