2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 06:50

Farkas Flórián és holdudvara irányítja az ORÖ-t

2016. április 27., szerda 12:55, frissítve: szerda 15:57

Gyakorlatilag Farkas Flórián és holdudvara irányítja az Országos Roma Önkormányzatot – a RomNeten közzétett hangfelvétel szerint.

A miniszterelnöki biztos a felvételen arról beszél, hogy az ORÖ-n belül az ő beleegyezésük nélkül nem tud senki semmit csinálni. Kilátásba helyezte azt is, hogy visszatér a szervezet élére, az ezt lehetővé tevő törvénymódosítást pedig a cigányok nemzetiségi szószólója adja majd be.

„Ha nekem vissza kell jönni azon az áron, hogy rehabilitálva legyen a cigány politika, az országos cigány önkormányzat, akkor az elnöknek le kell mondania. Ebben egyetértünk, gondolom. Mert ha én viszem, a csapat ugyanúgy számíthat rám. Ehhez kell a törvénymódosítás, Laci pontosan tudja, miről beszélek. Ez egy összeférhetetlenségi kiiktatás, amit a Félix fog valamilyen szinten beterjeszteni. Tehát itt sok minden lehet, de addig is azt javaslom, hogy a csapat maradjon együtt. Azt javaslom nektek, hogy ezt így fogadjuk el, induljunk! A költségvetésben a Bea, a G. Szilvi nekem garancia. Mi adjuk a hivatali vezetőt, mi adjuk a gazdasági vezetőt, mi adjuk a pénzügyi ellenőrzést mindenhol, mi adjuk a szóvivőt, mi adjuk az aláírást. Senki nem tud ugrabugrálni, semmit nem engedünk meg” – fogalmazott Farkas Flórián.

A Fidesz–KDNP országgyűlési képviselője 2014-ben távozott az ORÖ éléről, mert miniszterelnöki biztosként kapott megbízást.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!