2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 09:05

Farage: Az EU lakóinak elege van a menekültekből

2017. február 25., szombat 11:48

A konzervatív mozgalom éves konferenciáján hamis hírekről és hazug médiumokról beszélt az amerikai elnök. Donald Trump szerint ő nem a sajtószabadság ellen van, hanem a forrásmegjelölés nélküli és kitalált történetek ellen. A rendezvény díszvendége a brexit mozgalom egyik élharcosának számító brit politikus, Nigel Farage volt.

A konzervatív mozgalom éves konferenciáján sajtótájékoztatót tartott és köszönetet mondott Donald Trump a mozgalomnak azért, hogy legitim politikai jelöltként indították és a segítséget is a kampányban. Az elnök úgy gondolta, hogy meg kell magyaráznia az egyik Twitter-bejegyzését, amelyben azt írta: az amerikai média néhány képviselőjét a nép ellenségének kell tekinteni. Trump azt hangoztatta, a hamis híradásokra gondolt, és azt követelte, hogy a média mindig nevezze meg a forrásait.

„Én csak a hamis hírek, a hamis média és sajtó ellen vagyok – hamis, hamis. El kell hagyniuk ezt. Azok ellen az emberek ellen vagyok, akik történeteket találnak ki és forrásokat. Nem lenne szabad forrásokat használniuk anélkül, hogy megnevezik azokat. Rakják ki a nevüket, rakják ki” – követelte Trump.

A konzervatív mozgalom konferenciájának egyik fő vendége Nigel Farage, a UKIP korábbi elnöke volt.

„Huszonöt évig harcoltam Nagy-Britannia európai uniós tagsága ellen. Huszonöt évig. És hogyha önök már tűrtek el ócsárlást, ha hívták már magukat szánalmasnak, önök csak néhány hónapig érezték ezt. Én huszonöt évet kaptam belőle. De tudják mit, ez mit sem számít. Mindig is abban hittem, hogy nekünk kell irányítanunk a saját országunkat. Mindig is abban hittem, hogy szabadon kinyúlhatunk és magunk köthetjük meg az egyezményeinket az igazi barátainkkal a világban, és mókás az, hogy az igazi barátaink a világon angolul beszélnek, van magánjoguk és mellettünk állnak a válsághelyzetben” – nyilatkozta Nigel Farage.

Farage ezután köszönetet mondott Barack Obamának, hogy a brexit ellen kampányolt, és ezzel két százalékot hozott a kilépéspártiaknak. Ugyanakkor azt is megemlítette, hogy az EU-ban az emberek többségének elege van a bevándorláspolitikából és a menekültekből.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!