2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Nem lesz népszavazás az állami földek eladásáról

2016. július 28., csütörtök 06:40, frissítve: vasárnap 13:34

Nem lesz népszavazás az állami földek eladásáról, mert a választási iroda szerint nincs elég érvényes aláírás. A szocialisták szerint az NVI belső, titkos utasítások alapján ellenőrzi a szignókat.

Bukta az MSZP a földprivatizáció leállításáról szóló népszavazási kezdeményezését. A Nemzeti Választási Iroda elnökhelyettese az ATV Egyenes beszéd című műsorában jelentette be, hogy nem lesz meg a referendum kiírásához szükséges 200 ezer aláírás – Gáva Krisztián szerint 96 százalékos feldolgozottságnál csak 173 ezer érvényes és 42 ezer érvénytelen aláírást számoltak, ez pedig azt jelenti, hogy ha az összes fennmaradó aláírás érvényes lenne, akkor sem lesz már meg a szükséges mennyiség.

Titkos utasítások?

Negyedmillió ember véleményét készül a Nemzeti Választási Iroda lesöpörni azzal, hogy bizonyos emberek, bizonyos belső titkos iratok alapján aláírásokat érvényesnek vagy érvénytelennek minősítenek – jelentette ki a Hír TV Magyarország élőben című műsorában tegnap este az MSZP szóvivője. Az NVI ezt cáfolta. Bővebben >>

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!