2024. 04. 30. Kedd Katalin, Kitti napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:55

Ezres órabérben unatkoznak a diákok a Duna Arénában

2017. július 1., szombat 07:55, frissítve: szombat 09:41

Könnyen jön a pénz azoknak a tanulóknak, akik a vizes vb egyik helyszínén dolgoznak diákmunkában. Napi nyolcezer forintért a munkaidő nagy részében semmit nem kell csinálniuk.

Óránként ezer forintért unatkoznak a diákmunkások a vizes vb-re több tízmilliárdból felhúzott  Duna Arénában, volt olyan, akinek annyit mondtak: fedezze fel a létesítményt, hogy ha a világbajnokság alatt is itt fog dolgozni, tudja, mi hol van – számolt be az egyik diákmunkás a Hvg.hu-nak.

A diákszövetkezet könnyű fizikai munkaként hirdetik az állásokat az úszóarénába. A dolgozó diák szerint két nyolcórás műszak van: reggel 6-tól délután 2-ig, illetve kettőtől este 10-ig. Ám reggel sosem tudták időben elkezdeni a munkát, mivel senki nem volt, aki beengedje őket a létesítménybe, és munkát adjon nekik. Este pedig rendszerint előbb hazaküldték őket. A portálnak nyilatkozó diákmunkás szerint legalább hatan-heten unatkoznak egyszerre, egy műszakban a Duna Arénában, naponta ha egyszer kapnak valami feladatot. Állítólag korábban, a létesítmény nyitórendezvényén még több volt a munka, ám most, amikor semmilyen esemény nincs az arénában, értelemszerűen a feladatok is megcsappantak.

A diák beszámolóját követően a Hvg.hu megkérdezte az arénát fenntartó Budapest 2017 Kft.-től, hogy mióta és milyen feladatokra alkalmaznak diákokat, és hogy a vb többi helyszínén hány tanuló dolgozik. A cég a fentiekről nem adott tájékoztatást, ahogyan arra sem, hogy melyik szövetkezettel állnak szerződésben, mennyiért foglalkoztatnak diákokat, és hány tanulót terveznek alkalmazni a vb alatt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!