2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Fidesz-KDNP kampánynyitója

Következik:

Paláver 16:30

Ezrek követelték a kormány bukását a Szabad sajtó útján

2016. október 16., vasárnap 19:30, frissítve: szerda 12:06

A tüntetést „Lopják a szabadságunk! Repüljenek!” címmel hirdette meg az egyik baloldali kispárt, az Együtt alelnöke, Juhász Péter. A cím egyszerre utalt a Népszabadság elhallgattatására, Rogán Antal helikopteres magánútjára, és a miniszter hazugságaira. A második Orbán-kormány idején ugyanezen a helyszínen rendszeresen tartottak tömegdemonstrációkat – ugyancsak a jogállam és a sajtószabadság védelmében.

Az ellenzéki politikai napilap, a Népszabadság kiadását egy hete állították le – egyik napról a másikra. A tulajdonos a veszteségekre hivatkozott. Az újságírókat felmentették a munkavégzés alól. „Eszembe jut egy kormányplakát, sokat láttam és nagyon sokat fizettünk érte, az volt ráírva, hogy ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját. És nekünk egy héttel ezelőtt valaki elvette a munkánkat” – fogalmazott Hargitai Miklós, a Népszabadság újságírója.

A különböző hatalmi ágak mára a kormány szolgálóleányai lettek. Erről már a Párbeszéd európai parlamenti képviselője beszélt a tüntetésen. „Polt Péter ügyészsége, Patyi András Nemzeti Választási Bizottsága, Pokol Béla, Balsai István és a többi mameluk Alkotmánybírósága, mind csak csavarok ebben a lopásra megkonstruált gépezetben” – jelentette ki Jávor Benedek.

Az LMP társelnöke, aki civilben állatorvos, ébresztőt fújt. „Fontos, hogy a társadalom tisztában legyen azzal, hogy mekkora a baj, hiszen csak akkor tudunk és akkor beszélhetünk a gyógyításról is, ha tisztában vagyunk azzal, hogy mekkora a baj. Az orvos kollégák tudják, hogy csak azt az embert lehet meggyógyítani, aki hajlandó közreműködni, és tudja, hogy milyen súlyos a helyzet. A korrupció a magyar társadalom rákja. Rendkívül súlyos esetben vagyunk, nagyon közel vagyunk a halálhoz” – emelte ki Hadházy Ákos.

A demonstrációt az Együtt alelnöke, Juhász Péter hirdette meg, aki úgy fogalmazott: „Ha a közmédia már nem köz és nem média, hanem egy nettó pártpropaganda-szervezet, ami arról szól, hogy kiszolgálja Orbán hatalmi érdekeit, akkor ezt nem hagyhatjuk. Nem hagyhatjuk, hogy Paks 2 megvalósuljon a mi pénzünkből, azért, hogy Putyinnak eladja az országot”. Juhász Péter arra buzdította a demonstráció résztvevőit, hogy a jövőben minden nyilvános eseményen fütyüljék ki Orbán Viktort. A miniszterelnök legközelebb október 23-án beszél a Kossuth téren.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!