Ezért ne üljön ittasan a volán mögé

NT, 2017. szeptember 11., hétfő 18:46, frissítve: hétfő 18:49
Egy baráti összejövetelen egy fiatal lány elvette társa autójának indítókulcsát. Hárman beültek a kocsiba, és elindultak. Egy ittas fiú vezetett, majd Békéscsabán balesetet szenvedtek a Police.hu tájékoztatása szerint.

Közlekedési táblának ütközött egy személygépkocsi 2017. június 28-án hajnali egy óra körül Békéscsabán, a Magyar utcában. Az autóban három tizenéves fiatal ült, egy akkor 17 éves fiú vezetett. Baráti összejövetelen voltak, onnan indultak el negyedik társuk kocsijával. Az a fiú, akinek a családjáé volt az autó, nem ment velük. Ő aludt, amikor a barátnője elvette mellőle az indítókulcsot, és odaadta a 17 éves fiúnak. A balesetben egyik fiatal sem sérült meg. Az ütközés után az autóval nem tudtak továbbmenni, barátaikat hívták telefonon, hogy segítsenek nekik. Közben a rendőrök megtalálták, és miután kiderült, hogy nem szorulnak orvosi ellátásra, előállították őket – írja a rendőrség hivatalos oldala.

Fotó: Police.hu

Az autót vezető fiú és az indítókulcsot megszerző, a történtek idején 16 éves lány ellen jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A fiú vérében a baleset idején az igazságügyi orvos szakértő véleménye szerint 1,67 g/l ezrelék volt a véralkohol-koncentráció, így őt járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésével is gyanúsítja a rendőrség. A békéscsabai rendőrkapitányság 2017. szeptember 11-én lezárta a baleset után elrendelt nyomozást, és a büntetőeljárás iratait a rendőrkapitányság vizsgálati osztálya vádemelési javaslattal elküldte a Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészségre – olvasható a rendőrségi hírek között.

(Police.hu)

hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés