2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Ezer rászoruló iskolakezdését könnyítették meg

2016. augusztus 31., szerda 21:38

Ezer rászoruló kisiskolás táskáját töltötte meg az Ökumenikus Segélyszervezet és az egyik hazai áramszolgáltató közösen. A segélyszervezet kommunikációs vezetője szerint évről évre többen adományoznak. Az elmúlt két hétben több mint negyvenezren hívták a 1353-as adományvonalat.

A vakáció utolsó napján belefért még egy kis játék: interaktív előadással búcsúztatták a nyarat a kisiskolások, a Momentán Társulat tagjai szórakoztatták a kicsiket. Később már tanszerekért álltak sorban a gyerekek. Az Ökumenikus Segélyszervezet két hete kezdte meg akcióját, amelynek célja volt, hogy ezer rászoruló kisgyermek iskolatáskáját töltsék meg a tanév kezdetére.

A szervezet kommunikációs igazgatója azt mondta: évről évre többen jótékonykodnak. Két hét alatt annyi adomány gyűlt össze, hogy országszerte ezer kisgyermek örülhetett vadonatúj tanszereinek. „Tízmillió forint arra elegendő, hogy ezer rászoruló gyereknek gyermekenként tízezer forint értékben tudjunk segítséget nyújtani. Most már boldogan mondhatom azt, hogy idén is sikerült elérni ezt a célkitűzést. Nagyon nagy köszönet illeti azokat, akik a 1353-as adományvonalat hívták vagy a honlapunkon keresztül segítettek, illetve a partnereket, cégeket, kiemelve az E.On Hungária Zrt.-t, amely tényleg komolyan hozzájárult ehhez a célkitűzéshez” – mondta Gáncs Kristóf.

A piacvezető áramszolgáltató ötödik alkalommal támogatja az akciót. Most hétmillió forintot tett hozzá a kampány sikeréhez. „Ennek a nagy összefogásnak egy szelete vagyunk, ami nem csak a pénzről szól, hanem arról, hogy tényleg közösen rakjuk meg ezeket a táskákat, illetve a nagyon sok önkéntes, a nagyon sok adományozó, aki ehhez hozzájárult. Azért vagyunk itt, hogy ezer táskát meg tudunk tölteni, és vidám szemeket látunk ma” – mondta Jamniczky Zsolt, az E.On Hungária Zrt. igazgatóságának tagja.

A támogatott iskolások elsősorban a segélyszervezet nyolc hazai központjának intézményeiben, Kaposváron, Szolnokon, Orosházán, Miskolcon, Olaszliszkán élő családok gyermekei. A személyre szabott csomagokból százötven erdélyi gyermek is részesült.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!